ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν γυναίκα αφού μαχαίρωσε συνάδελφό τους μετά από έξωση

ΗΠΑ: Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν γυναίκα αφού μαχαίρωσε συνάδελφό τους μετά από έξωση
Το επεισόδιο στις ΗΠΑ με τους αστυνομικούς σημειώθηκε στις αρχές Μαρτίου
Youtube

Το επεισόδιο στις ΗΠΑ με τους αστυνομικούς σημειώθηκε στις αρχές Μαρτίου

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που κατέγραψε κάμερα σε στολή αστυνομικού στις ΗΠΑ και στο οποίο φαίνεται η στιγμή που αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και σκότωσαν μια γυναίκα στο Σαν Ντιέγκο αφού εκείνη επιτέθηκε με μαχαίρι σε συνάδελφό τους ο οποίος της είχε επιδώσει χαρτί για έξωση από το σπίτι της.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 Μαρτίου όταν αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της 47χρονης Γιαν Λι για να της επιδώσουν το δικαστικό έγγραφο.

Στο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός Τζέισον Μπαντς να ανακοινώνει στην 47χρονη ότι πρέπει να της επιδώσει το χαρτί για την έξωση με την ίδια να του ακούει κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι.

«Άσε το μαχαίρι κάτω αλλιώς θα σε πυροβολήσω» ακούγεται ο αστυνομικός να προειδοποιεί την γυναίκα η οποία απαντά «και εγώ πώς ξέρω ότι δεν είσαι εισβολέας;».

Αφού η γυναίκα ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά της οι αστυνομικοί μετά από περίπου μισή ώρα μπήκαν σε αυτό ανοίγοντας την πόρτα με ένα κλειδί με την 47χρονη να τους επιτίθεται. Οι αστυνομικοί τότε άνοιξαν πυρ αλλά οι πρώτες σφαίρες δεν ακινητοποιήσαν τη γυναίκα η οποία συνέχισε την επίθεσή της. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με κάποιον αστυνομικό τελικά να πυροβολεί από μικρή απόσταση την 47χρονη την ώρα που συνάδελφός του φωνάζει ότι έχει τραυματιστεί από μαχαίρι.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το επεισόδιο με την τραγική κατάληξη.