ΕΛΛΑΔΑ

Ο συγκλονιστικός διάλογος του πρόξενου της Μαριούπολης με τον πατέρα του - «Είναι τόσοι Έλληνες εδώ»

Ο συγκλονιστικός διάλογος του πρόξενου της Μαριούπολης με τον πατέρα του - «Είναι τόσοι Έλληνες εδώ»
Συγκινεί ο πατέρας του Μανώλη Ανδρουλάκη για την προσπάθεια απεγκλωβισμού του διπλωμάτη.
Glomex

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκινεί ο πατέρας του Έλληνα Προξένου στην Μαριούπολη.

Συγκλονίζει με τα όσα είπε ο πατέρας του Μανώλη Ανδρουλάκη, του Έλληνα Προξένου στην Μαριούπολη, για την επιχείρηση απεγκλωβισμού του μαζί με την αποστολή του ΟΑΣΕ. Ο κ. Γιώργος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, είπε πως στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον γιό του την Τρίτη, ο Μανώλης Ανδρουλάκης ακουγόταν ευδιάθετος και χαρούμενος που κατάφερε να απεγκλωβιστεί από την Μαριούπολη.

Ο κ. Γιώργος Ανδρουλάκης, ανέφερε ότι, πριν από αρκετές ημέρες, με την πρώτη επιχείρηση εκκένωσης από την Μαριούπολη ρώτησε τον γιό του: «Γιατί δεν έφυγες με τους δημοσιογράφους;», εκείνος του απάντησε: «Ρε πατέρα, και ποιος θα μείνει εδώ πέρα; Είναι τόσοι Έλληνες εδώ».

Να σημειωθεί ότι, ο πατέρας του πρόξενου, για αρκετές ημέρες δεν είχε συνεχή επικοινωνία με τον γιό του καθώς η διαβίωση του Προξένου γινόταν κάτω υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων της Μαριούπολης. Όπως αποκάλυψε ο κ. Γιώργος Ανδρουλάκης η αποστολή μετακινείται με τρία μεγάλα λεωφορεία και κάποια συνοδευτικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα. Συνολικά στο κομβόι βρίσκονται περίπου 80 άτομα, κυρίως Ουκρανοί υπάλληλοι του ΟΑΣΕ και μέλη των οικογενειών τους. Ο τελικός προορισμός του ταξιδιού είναι η Μολδαβία ή η Ρουμανία.

Διαβάστε επίσης:

Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη: «Σκεφτόμουν την οικογένειά μου και έπαιρνα κουράγιο»