ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματικές πηγές: O πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης συνεχίζει τον δρόμο, ευτυχώς είναι καλά

Διπλωματικές πηγές: O πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης συνεχίζει τον δρόμο, ευτυχώς είναι καλά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο «πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης συνεχίζει τον δρόμο, πολύ αργά λόγω των συνθηκών, αλλά ευτυχώς είναι καλά»

Κάτω από άκρα μυστικότητα για λόγους ασφαλείας, ο Έλληνας πρόξενος στην Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής για την χώρα μας. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως δύσκολη επιχείρηση, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να σφυροκοπούν την Ουκρανία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο «πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης συνεχίζει τον δρόμο, πολύ αργά λόγω των συνθηκών, αλλά ευτυχώς είναι καλά. Είμαστε σε επαφή μαζί του».

Αλλαγή δρομολογίου

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με την επιχείρηση απομάκρυνσης του Έλληνα πρόξενου από τη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρξε αλλαγή δρομολογίου του κονβόι στο οποίο βρίσκεται ο Έλληνας διπλωμάτης.

Όπως μετέδωσε στο ΟΡΕΝ η Αλεξία Τασούλη η αλλαγή κρίθηκε επιβεβλημένη μετά τον βομβαρδισμό που σημειώθηκε νωρίτερα, σήμερα, Τετάρτη, στην πόλη Ζαπορίζία η οποία ήταν μια από τους σταθμούς του κονβόι.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι αν δεν υπάρξει κάποιο άλλο απρόοπτο τότε το κονβόι στο οποίο βρίσκεται ο Έλληνας πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης θα καταφέρει αύριο, Πέμπτη, το απόγευμα να φτάσει στα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας.

«Ελπίζουμε μέχρι αύριο το βράδυ θα είναι σε ευρωπαϊκό έδαφος» είπε ο Νίκος Δένδιας

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στη Βουλή εκφράζοντας την ελπίδα αύριο το βράδυ ο πρόξενος να είναι εντός ευρωπαϊκών συνόρων.

«Πρόκειται για μια ώρα μαύρη. Μας προκαλούν φρίκη οι σκηνές που μεταδίδει ο φακός. Η επίθεση προκάλεσε θύματα μεταξύ των οποίων και η μειονότητα. Ο πρόξενός μας είναι στον δρόμο της επιστροφής. Δεν έχει νόημα να πω που είναι τώρα. Ελπίζουμε μέχρι αύριο το βράδυ θα είναι σε ευρωπαϊκό έδαφος» είπε.

Η Μαριούπολη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο ΟΡΕΝ ο Μανώλης Ανδρουλάκης είπε ότι η Μαριούπολη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει είναι τεράστια.

«Τα νέα δεν είναι καλά από την Μαριούπολη. Η πόλη δεν είχε υποδομές, μέσα σε λίγα 24ωρα χάθηκαν τα πάντα κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας. Είχα στο μυαλό του για τους ανθρώπους που θα πρέπει να ξαναχτίσουν τη ζωή τους από το μηδέν. Σκεφτόμουν την οικογένεια μου και τους ανθρώπους μου και έπαιρνα κουράγιο. Δόξα το θεό τα καταφέραμε. Δεν χτυπήθηκαν μόνο στρατιωτικοί στόχοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη: «Σκεφτόμουν την οικογένειά μου και έπαιρνα κουράγιο»

Ουκρανία: Ο πατέρας του Έλληνα προξένου στη Μαριούπολη περιγράφει την επιχείρηση απεγκλωβισμού

Μαριούπολη: Πατέρας εγκλωβισμένου Έλληνα προξένου - «Τα τρόφιμά τους επαρκούν για 2-3 ημέρες»