BOMBER

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση – Όχι άλλες εικασίες

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση – Όχι άλλες εικασίες
«Κάθαρση» τώρα για να αναπαυθούν οι ψυχούλες αυτών των μικρών αγγέλων!
Pixabay

Διαστάσεις αρχαίας τραγωδίας λαμβάνει τις τελευταίες εβδομάδες το δράμα με τα τρία αγγελούδια που πέθαναν από «άγνωστες» αιτίες στην Πάτρα. Μέρα με τη μέρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας ολοένα και περισσότερες πληροφορίες τόσο για τους γονείς των άτυχων κοριτσιών, όσο και για τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασαν πριν φύγουν από τη ζωή, αλλά κανείς αρμόδιος φορέας δεν αναλαμβάνει να διαλευκάνει σύντομα την υπόθεση και να δώσει αυτό που λέμε στην αρχαία τραγωδία την «κάθαρση».

Δεν είναι δυνατόν μια τόσο σοβαρή υπόθεση να σέρνεται στην επικαιρότητα για τόσες εβδομάδες και να μην υπάρχουν καθαρές απαντήσεις από την ανακριτική διαδικασία και την Δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για το θάνατο τριών μικρών παιδιών και να μην υπάρχει σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Ή να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία την κοινή γνώμη ή να διαψευσθούν τα πάντα μέχρι να σταματήσει η προανάκριση. Το να ομιλεί κάθε καρυδιάς καρύδι και να καταθέτει τις απόψεις του στα τηλεπαράθυρα δεν προσφέρει απολύτως τίποτα ούτε στην ενημέρωση του λαού, ούτε στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Άλλο απόψεις, άλλο στοιχεία και ντοκουμέντα, άλλο υποψίες. Για να «δέσει» μια υπόθεση δεν αρκούν οι υποψίες και οι όποιες ενδείξεις. Απαιτούνται ντοκουμέντα και στοιχεία, δεν θα ανακαλύψουμε τώρα την Αμερική.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί τόσο στα social media, όσο και στα μέσα ενημέρωσης δεν είναι εικόνα σοβαρού κράτους. Ο κάθε δημοσιολόγος, ψυχολόγος, δημοσιογράφος, αστυνομικός, εγκληματολόγος λέει το κοντό του και το μακρύ του, μπερδεύοντας ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη που παρακολουθεί άναυδη αυτό το θρίλερ. Πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτό; Δεν κάνει καλό ούτε για τη μνήμη αυτών των παιδιών. Αν υπάρχει δόλος, δολοφονία ή εγκληματική αμέλεια ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα και να σταματήσει ο τηλεοπτικός και δημοσιογραφικός κανιβαλισμός της υπόθεσης. «Κάθαρση» τώρα για να αναπαυθούν οι ψυχούλες αυτών των μικρών αγγέλων!