ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι - Την επόμενη εβδομάδα το κιλό θα φτάσει στα 2,60€

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι - Την επόμενη εβδομάδα το κιλό θα φτάσει στα 2,60€
«Δεν μπορούμε να αλλάζουμε την τιμή κάθε εβδομάδα»
unsplash.com

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού - Σε απόγνωση οι καταναλωτές από τις κατακόρυφες ανατιμήσεις. 

Οι νέες αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού φαίνεται ότι θα είναι αναπόφευκτες καθώς βρίσκονται στα ύψη τα άλευρα. Σύμφωνα με τον Χρήστο Κούτσικο, πρόεδρο Ένωσης Ανατολικής Αττικής της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, η τιμή των αλεύρων έχει εκτιναχθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, «την προηγούμενη εβδομάδα αγοράσαμε τα 25 κιλά αλεύρι 7,5 ευρώ πιο ψηλά στην τιμή».

Ο κ. Κούστικος ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι «το αλεύρι αυτή την εβδομάδα έρχεται 15% - 20% πιο πάνω. Αν θα συνεχιστεί αυτή η αύξηση θα πρέπει να ανεβάσουμε τις τιμές. Αυτή τη στιγμή πουλάμε 90 λεπτά το μισό κιλό».

Στην ερώτηση για που θα φτάσει η τιμή στο ψωμί, ο πρόεδρος Ένωσης Ανατολικής Αττικής της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, είπε «στο σκοτάδι βαδίζουμε δεν γνωρίζουμε που θα φτάσουν οι τιμές. Βρισκόμαστε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα», ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι «δεν μπορούμε να αλλάζουμε την τιμή κάθε εβδομάδα. Έχουμε άμεση επαφή με τον κόσμο, δεν είμαστε σούπερ μάρκετ να βγάζουμε και να βάζουμε καρτελάκια. Στην τελική, αν αυξήσουμε και πολύ τις τιμές δεν θα το πάρει ο καταναλωτής».

Φανερά αγανακτισμένος ο κ. Κούτσικος, ο οποίος διατηρεί και αρτοποιείο στην περιοχή της Βούλας, επισήμανε πως «τα ενοίκια μας είναι στα ύψη, το ενεργειακό κόστος στα ύψη, κυριολεκτικά έχουμε πνιγεί».

Από την περιοχή της Κηφισιάς, ο αρτοποιός Απόστολος Καρυοφύλλης, σχολίασε στο Newsbomb.gr πως «από 70 λεπτά πήγαμε την φρατζόλα των 550γρ. στα 90 λεπτά. Και από τα 90 λεπτά την επόμενη εβδομάδα θα την πάμε στο 1,20 ευρώ με 1,30 ευρώ. Με τις εξελίξεις που έχουμε, γιατί έρχονται τα πάντα αυξημένα, ίσως να ανέβει ακόμα περισσότερο η τιμή του κιλού». Αν και οι αυξήσεις στο ψωμί συνεχίζονται σύμφωνα με τον κ. Καρυοφύλλη, «ο κόσμος έχει μια εγκράτεια, αλλά δεν έχουμε δει μείωση στην κατανάλωση».

Ενδεικτικά η τιμή για 1 κιλό ψωμί σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα:

– Άρτα 2.40€

– Πάτρα 2.00€

– Σέρρες 2.40€ (*Από 1.80€ Τον Φεβρουάριο)

– Πύργος Ηλείας 2.40€

– Ναύπακτος 2.40€ (*Από 2€)

– Αμφιλοχία 2.40€

– Μήλος 2.50€

– Ολυμπία 2.60€

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Το ψωμί έγινε απλησίαστο - Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας καταγράφονται οι πιο ψηλές τιμές

Νέες ανατιμήσεις σε ψωμί και βασικά είδη διατροφής

Έρχεται μείωση ΦΠΑ σε αλεύρι, ζάχαρη, ηλιέλαιο; Τι λέει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος των αρτοποιών