ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Γέμισε τρωκτικά το κέντρο της πόλης - Ποντίκια στις εξώπορτες σπιτιών

Θεσσαλονίκη: Γέμισε τρωκτικά το κέντρο της πόλης - Ποντίκια στις εξώπορτες σπιτιών
Τρωκτικά πάνε βόλτα σε κεντρικό δρόμο στον Εύοσμο αλλά και στη Νέα Παραλία.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Ποντίκια βολτάρουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η εμφάνιση ποντικών στην Θεσσαλονίκη. Την ώρα που τα ποντίκια βολτάρουν ανενόχλητα στην περιοχή του Ευόσμου και κάτω από τις ομπρέλες Ζογγολόπουλου που βρίσκονται στη Νέα Παραλία, οι ειδικοί δίνουν τη δική τους εξήγηση για το φαινόμενο ενώ παράλληλα προτείνουν προληπτικά μέτρα για τους κατοίκους.

Ο καθηγητής Γεωπονίας του ΑΠΘ, με ειδίκευση στις μυοκτονίες και τις εντομοκτονίες, Βαγγέλης Σιώμος, απέδωσε το φαινόμενο αυτό στην αλλαγή της εποχής. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Τελείωσε ο χειμώνας και αναζητούν ενεργά τροφή, γι’ αυτό εμφανίζονται πλέον συχνότερα. Επιπλέον, αρχίζει η ανάπτυξή τους και οι γεννήσεις».

«Θα δει κανείς περισσότερα ποντίκια την άνοιξη, αλλά και το φθινόπωρο», είπε, τονίζοντας μάλιστα ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο «πρόκειται να ενταθεί έως το καλοκαίρι, όπου όλοι αισθάνονται πως βλέπουν περισσότερα ποντίκια στους δρόμους, αλλά στην ουσία το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι έντονο τώρα».

Ποντίκια σουλατσάρουν έξω από τα σπίτια

Σχετικά με τις συνέπειες της εμφάνισης των ποντικών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής Βαγγέλης Σιώμος τονίζει χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να προσέχουμε πολύ».

«Τα ποντίκια ανεβαίνουν, τρυπώνουν, σκαρφαλώνουν. Ο κόσμος πρέπει να κλείνει τις μπαλκονόπορτες. Τα τρωκτικά δεν υπάρχουν μόνο στις αγροτικές περιοχές, καθώς στις πόλεις γίνεται χαμός. Μπορεί να μας φοβούνται περισσότερο από όσο τα φοβόμαστε εμείς, αλλά μπορούν να βρεθούν μέσα στα σπίτια μας. Οπότε δεν πρέπει να τα αφήνουμε ανεξέλεγκτα», είπε.

Ο ίδιος συστήνει οι κάτοικοι να πραγματοποιούν μυοκτονίες στους χώρους τους, τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο ώστε να προλαμβάνουν το φαινόμενο.

Διαβάστε επίσης:

Εύοσμος: Ανησυχία από τις «βόλτες» τρωκτικών στη μέση του δρόμου (vid)