ΕΛΛΑΔΑ

Γεράκας: Ξεσπά ο αδερφός του 13χρονου με το αεροβόλο - «Δεχόταν bullying για 6 μήνες»

Γεράκας: Ξεσπά ο αδερφός του 13χρονου με το αεροβόλο - «Δεχόταν bullying για 6 μήνες»
Γέρακας: Στο bullying που δεχόταν για μήνες ο 13χρονος που βρέθηκε με αεροβόλο στο σχολείο του αναφέρθηκε ο αδερφός του
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Γέρακας: Στο bullying που δεχόταν για μήνες ο 13χρονος που βρέθηκε με αεροβόλο στο σχολείο του αναφέρθηκε ο αδερφός του

Αίσθηση προκαλούν τα όσα κατήγγειλε στην ΕΡΤ ο αδερφός του 13χρονου που βρέθηκε να έχει μαζί του ένα αεροβόλο στο σχολείο του στον Γέρακα. Όπως κατήγγειλε ο αδερφός του μαθητή της Α΄ Γυμνασίου ο 13χρονος «επί 6 μήνες δέχεται όχι απλά εκφοβισμό αλλά σωματική βία από μεγαλύτερους μαθητές».

Ο ίδιος υποστήριξε, μάλιστα, ότι «όλοι γνωρίζουν για τη δράση των παραβατικών μαθητών και η διευθύντρια και οι καθηγητές. Το παιδί δεν είχε μιλήσει. Τα κράταγε μέσα του έξι μήνες και τώρα φτάσαμε σε αυτό το σημείο».

Αφού εξήγησε, δε, ότι «από εμένα έφτασε το όπλο και μιλάμε για παιχνίδι με πλαστικές μπίλιες. Δεν του το έδωσα, το πήρε, καθώς επί 6 μήνες δέχεται όχι απλά εκφοβισμό αλλά σωματική βία» ο αδερφός του 13χρονου είπε «κατακρίνω την πράξη ως παράνομη αλλά για να φτάσει εκεί κάτι τον ώθησε. Τον χτύπησαν και τον απείλησαν ότι αν πει κάτι στη διευθύντρια θα τον σκοτώσουν. Το ξέρουν ότι είναι παραβατικά τα συγκεκριμένα παιδιά και δεν τους κάνουν τίποτα».

«Δεν ασχολήθηκε κανένας για να βρεθεί ποιος πουλάει κροτίδες στο σχολείο ενώ για ένα παιχνίδι έβαλαν 13χρονο παιδί να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα», είπε ο αδερφός του μαθητή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ γονείς είπαν στους μαθητές τους ότι το αγόρι έφερε μαζί του το αεροβόλο ακόμα και την ώρα του διαλείμματος.

«Αν χθες το παιδάκι αυτό την ώρα που έδειχνε το όπλο εκπυρσοκροτούσε, εγώ σαν μάνα τι θα έκανα; Τι θα έκανε το σχολείο τι θα είχε να μου πει; Αφού σχόλασαν τα παιδιά, γύρω στις 15:30 πήραμε ένα mail που έλεγε κάτι σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών σας τα παιδιά σας είναι ασφαλή στο σχολείο. Ένα μήνυμα που δεν κατάλαβα τι είχε γίνει ποια ενημέρωση είχανε εμείς από το σχολείο για ένα τόσο περιστατικό» είπε μητέρα άλλου μαθητή στο ίδιο σχολείο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ με αστυνομικούς να εντοπίζουν το αεροβόλο όπλο και να σχηματίζουν δικογραφία αν και μετά από εντολή εισαγγελέα ο 13χρονος μαθητής αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε επίσης:

Γέρακας: Μαθητής πήγε σε σχολείο με αεροβόλο αφού έπεσε θύμα bullying