ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Οι ουσίες στον οργανισμό της Τζωρτζίνας γράφουν τον «επίλογο» του θρίλερ

Πάτρα: Οι ουσίες στον οργανισμό της Τζωρτζίνας γράφουν τον «επίλογο» του θρίλερ
Οι εξετάσεις που έχουν ολοκληρωθεί είναι οι ιστολογικές, με τα αποτελέσματα να μην είναι από μόνα τους ικανά να δείξουν την αιτία θανάτου
ΙΝΤΙΜΕ

Τι περιμένουν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί από την ιατροδικαστική εξέταση της Τζωρτζίνας

Το δυσεπίλυτο κουβάρι των ερευνών για το θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα προσπαθούν να λύσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, βάζοντας στο μικροσκόπιο τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η 9χρονη έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιανουαρίου 2022 στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Μέχρι στιγμής οι εξετάσεις δεν φωτίζουν την αιτία θανάτου, αν και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους.

Οι εξετάσεις που έχουν ολοκληρωθεί είναι οι ιστολογικές, με τα αποτελέσματα να μην είναι από μόνα τους ικανά να δείξουν την αιτία θανάτου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο αρμόδιος παθολογοανατόμος που ανέλαβε την έρευνα δεν εντόπισε κατά την έρευνά του παθολογικά αίτια που να δικαιολογούν το θάνατο του παιδιού. Το στοιχείο αυτό, ωστόσο, από μόνο του δε μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν εντοπίστηκαν επίσης στοιχεία που να μπορούν να αποδείξουν ότι η 9χρονη βρήκε ασφυκτικό θάνατο. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν, εντούτοις, ότι η ίδια εξέταση δεν εμπεριέχει στοιχεία που να μπορούν να το αποκλείσουν ως ενδεχόμενο. Επίσης, από την ιστολογική εξέταση δεν προέκυψαν ευρήματα που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα.

Όπως εξηγούν καλά πληροφορημένες πηγές, η έρευνα για τα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Και αυτό γιατί όλο το βάρος έχει πέσει στις τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες βρίσκονται –κατά πληροφορίες- στο στάδιο της επαλήθευσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται το τελικό πόρισμα.

«Αυτό που ουσιαστικά ελέγχεται είναι εάν οι ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό του παιδιού προέρχονταν από τη φαρμακευτική του αγωγή ή όχι. Και εάν προέρχονταν από τη φαρμακευτική αγωγή σε τι ποσότητες χορηγήθηκαν στο κορίτσι. Υπήρξαν ουσίες που να μπορεί να προκάλεσαν ανεπανόρθωτη βλάβη στους πνεύμονες ή στο ήπαρ; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθεί», εξηγούν αρμόδιες πηγές.

Οι ιστολογικές εξετάσεις παραδόθηκαν στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της έρευνας. Ο κ. Μπουζιάνης είναι ο επιστήμονας που έχει την «κεντρική εικόνα» και ο οποίος θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του.

Ο έμπειρος ιατροδικαστής θα συνδυάσει όλα τα στοιχεία (τα δεδομένα από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού, τα δεδομένα από την τοξικολογική εξέταση που αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας και τα δεδομένα από την ιστολογική εξέταση) και θα συντάξει το τελικό πόρισμα.

Η έκθεση του κ. Μπουζιάνη θα διαβιβαστεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, το οποίο με τη σειρά του θα συνθέσει το παζλ της μυστηριώδους υπόθεσης. Η Αστυνομία έχει λάβει άλλωστε ήδη κρίσιμες καταθέσεις από γιατρούς, ιατροδικαστές, νοσηλευτές και παθολογοανατόμους.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει ληφθεί κατάθεση από τη βασική μάρτυρα της υπόθεσης, που είναι η μητέρα των τριών κοριτσιών. Ο δικηγόρος της κ. Απόστολος Λύτρας έχει κάνει λόγο σε δηλώσεις του για ανθρωποφαγία σε βάρος της, παρότι η ίδια δεν είναι καν κατηγορούμενη.