ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σάμο: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά – Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο εθελοντές

Φωτιά στη Σάμο: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά – Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο εθελοντές
Για δεύτερη ημέρα καίει η φωτιά στη Σάμο που εκδηλώθηκε την Τρίτη
samos24.gr

Για δεύτερη ημέρα καίει η φωτιά στη Σάμο που εκδηλώθηκε την Τρίτη

Σε εξέλιξη είναι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Σάμο με τις επίγειες δυνάμεις να δίνουν μάχη όλη τη νύχτα για να περιορίσουν κατά το δυνατόν το μέτωπο.

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκε και ένα αεροσκάφος προκειμένου να βοηθήσει τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους στρατιώτες που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στο έδαφος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα samos24.gr ενεργό παραμένει ένα μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς με τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και με το στρατό με μηχανήματα έργου να δίνουν μάχη στο πεδίο καθώς στόχος τους είναι η οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

Εντωμεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, δύο εθελοντές τραυματίστηκαν ελαφρά και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Κατά πληροφορίες ο ένας από τους εθελοντές τραυματίστηκε στο μάτι και ο δεύτερος αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα.

Στην φωτιά στη Σάμο επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα, συνδρομή παρέχουν 40 εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ ενώ το βράδυ της Τρίτης στο νησί έφτασαν ενισχύσεις από την Ικαρία και συγκεκριμένα έξι άτομα με δύο οχήματα από τον Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι μετά την απόφαση της Πυροσβεστικής για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων της Κοινότητας Βουρλιωτών αποφασίστηκε το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της περιοχής να μην λειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη (30/03), για την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης:

Μάχη με τις φλόγες στη Σάμο - Τι δήλωσε ο πρόεδρος των Βουρλιωτών στο Newsbomb.gr