ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αποκαλύπτεται το μυστήριο των θανάτων των παιδιών - Το σενάριο που αποκλείστηκε

Πάτρα: Αποκαλύπτεται το μυστήριο των θανάτων των παιδιών
Κανένα πρόβλημα δεν έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος της οικογένειας
Pixabay

Το «θρίλερ» των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα φαίνεται πως οδεύει προς το τέλος του

Προς το τέλος φαίνεται να οδεύει το θρίλερ για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας που αναμένονται από μέρα σε μέρα θα δώσουν πολύτιμες απαντήσεις. Το βάρος της έρευνας, έχει πέσει στη Τζωρτζίνα η οποία πέθανε τελευταία καθώς αυτό που αναζητείται είναι αν δόθηκαν κάποιες φαρμακευτικές ή άλλες ουσίες που να την οδήγησαν στον θάνατο.

Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε για την υπόθεση, αλλά και για τις αναρτήσεις του στα social media, και τις αναφορές περί πνιγμού.

«Στα περιστατικά ασφυκτικού θανάτου, ουσιαστικά μιλάμε για απόφραξη του στόματος και της μύτης. Στους ενήλικες είναι σχεδόν βέβαιο να έχουμε σημάδια πάλης. Στα παιδιά είναι πολύ σπάνιο να βρούμε τραύματα, γιατί τα παιδιά είναι "μικρόσωμα"» σε σχέση με έναν ενήλικα. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε το ευτύχημα το οποίο πρέπει να συνεκτιμηθεί, ότι έχουμε τραύματα, μικρά έστω, στη μύτη και στο στόμα. Η σημασία δεν είναι το μέγεθος του τραύματος, σημασία έχει ότι, έχουμε τραύματα στα δύο έξω στόμια των αεροφόρων οδών. Θα μπορούσε να είναι συμβατά με το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου», ανέφερε αρχικά, μιλώντας στο Mega.

«Στα 2 πρώτα παιδιά έχει επανελεγχθεί για να αλλάξει η αιτία θανάτου του πρώτου παιδιού, δεν μπορεί να είναι ηπατική ανεπάρκεια, είναι λανθασμένη η αιτία θανάτου. Στο δεύτερο περιστατικό, έχουμε εκκωφαντικά ευρήματα, για παράδειγμα οι αλλοιώσεις στον πνεύμονα που συνάδουν στον ασφυκτικό θάνατο. Το ίδιο εξετάζεται και για το 3ο παιδί, εάν ο θάνατος ήταν από παθολογικά αίτια, θα είχε ήδη κλείσει η υπόθεση», συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

«Το μείζον είναι να λυθεί η υπόθεση. Έγκλημα με αιτίες θανάτου παθολογικές δεν μπορεί να υπάρξει. Πρέπει να προηγηθεί η επανεκτίμηση των αιτιών θανάτου των δύο πρώτων εκθέσεων και έπειτα, η αστυνομία θα προχωρήσει την υπόθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην δεύτερη υπόθεση, η αιτία θανάτου είναι το πνευμονικό οίδημα», πρόσθεσε.

«Εγκληματική ενέργεια 100%», λέει ο Κατερινόπουλος

Από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος δεν «μάσησε» τα λόγια του για την υπόθεση της Πάτρας και έκανε λόγο για «εγκληματική ενέργεια 100%».

«Δεν είμαι ειδικός επιστήμονας για να ξέρω αν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα, οι ίδιοι οι γιατροί λένε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» τόνισε την Τρίτη. Μάλιστα όπως εκτίμησε ο ίδιος η τραγική υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας στην Πάτρα έχει δρόμο ακόμα.

«Μέχρι αυτή την στιγμή οι θάνατοι είναι αγνώστου αιτιολογίας από τους γιατρούς. Γιατί λοιπόν να χτυπηθεί τόσο σκληρά αυτή η οικογένεια με τρεις θανάτους, ακανόνιστα, πέθαναν σε διαφορετικούς χρόνους από πλευράς ηλικίας, δεν πέθανε το πρώτο παιδί πρώτο για να ακολουθήσουν τα άλλα, αν δεχθούμε ότι υπήρχε γονιδιακό. Όλα τα παιδιά πέθαναν Σαββατοκύριακο. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά, άρα κάτι γίνεται εδώ, κάποιο ανθρώπινο χέρι μπήκε και πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις, στους γονείς και στην κοινωνία, τόσο η επιστημονική κοινότητα όσο και η αστυνομία» προσέθεσε ο κ. Κατερινόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Στα «ύψη» η τροπονίνη στη Τζωρτζίνα λίγο πριν τον θάνατό της - Το ανατριχιαστικό σενάριο