ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πληροφορίες για εκταφή εντός της ημέρας της Τζωρτζίνας - Τι ψάχνουν οι αρχές

Πάτρα: Πληροφορίες για εκταφή εντός της ημέρας της Τζωρτζίνας - Τι ψάχνουν οι αρχές
Πάτρα: Η εντολή για εκταφή της Τζωρτζίνας έχει δοθεί, εκκρεμεί ο χρόνος της εκτέλεσής της

Πάτρα: Η εντολή για εκταφή της Τζωρτζίνας έχει δοθεί, εκκρεμεί ο χρόνος της εκτέλεσής της

Ραγδαίες εξελίξεις ενδεχομένως ακόμα και σήμερα στο θρίλερ της Πάτρας μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια, για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ ενδεχομένως εντός και των επόμενων ωρών δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί η εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας καθώς οι αρχές αναζητούν το ταμπλετ το οποίο έθαψε μαζί με το παιδί η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η εντολή για εκταφή για της Τζωρτζίνας έχει δοθεί και αυτό που εκκρεμεί είναι το πότε θα εκτελεστεί.

Συγκεκριμένα η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με αποκάλυψη της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», ζήτησε να αφήσει τη συσκευή με την οποία όπως έλεγε, «έπαιζε συνεχώς όταν ζούσε» η Τζωρτζίνα, μέσα στο μνήμα.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών θέλουν να διαπιστώσουν αν γίνονταν αναζητήσεις από το tablet για κεταμίνη, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, και γενικά οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να αντληθεί που θα βοηθήσει περαιτέρω στην υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο.

Σήμερα η ώρα της απολογίας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία που της αποδίδεται, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων που έχουν συγκεντρώσει αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Η κατηγορούμενη θα πρέπει να δώσει επαρκείς απαντήσεις στο γιατί ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο, στο γιατί ρωτούσε για την ύπαρξη καμερών, αλλά και στο τι εννοούσε όταν στις 28 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, είπε στους γιατρούς πως «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος έπειτα από δίωρη συνάντηση που είχε μαζί της το Σάββατο, η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία και παραπονείται ότι παλεύει μόνη της όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να αποδείξει τι συνέβη και οδήγησε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. «Προβάλει διάφορες αιτιάσεις τις οποίες θα ερευνήσουμε μέχρι τη Δευτέρα που είναι η απολογία. Είναι μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα. Θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις. Έχει μακρύ δρόμο ακόμη η υπόθεση. Ερευνούμε κάποια πράγματα, κάποιες ενστάσεις και απορίες που διατύπωσε και η ίδια. Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε κάτι σε αυτό το στάδιο, πριν τα επιβεβαιώσουμε. Είναι κάποιες σκέψεις της υπό έρευνα και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις» σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος.

Άγνοια θα δηλώσει για την κεταμίνη, την ουσία που οδήγησε στο θάνατο τη μικρή Τζωρτζίνα. «Την ρώτησα για την κεταμίνη. Είπε πως δεν την γνωρίζει την ουσία και πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα με τις τοξικολογικές εξετάσεις γιατί υπάρχουν κάποιες ουσίες που έχουν χορηγηθεί μετά το περιστατικό μετά το επεισόδιο που είχε το θύμα, το μικρό κοριτσάκι και ενδεχομένως σχετίζονται με την ουσία, την κεταμίνη, η οποία φέρεται και από ότι φαίνεται βρέθηκε από την ιατροδικαστική. Αυτούσια η κεταμίνη δεν ήταν στη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε το κορίτσι, αλλά ως συστατικό άλλης ουσίας είναι κάτι που θα το δούμε» σχολίασε o συνήγορος της, δίνοντας τον τόνο της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθηθεί.

Σε διάψευση του ισχυρισμού ότι στα εννέα περιστατικά του παιδιού, βρισκόταν μόνο η μητέρα μαζί του, θα προχωρήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, με τον δικηγόρο της να σημειώνει: «Υπάρχουν περιστατικά που έχουν συμβεί στο παιδί σε μέρες που δεν ήταν η μητέρα μπροστά. Αυτό δεν το λέει η ίδια, αλλά προκύπτει μέσα από τη δικογραφία και ήταν από τα πρώτα πράγματα που μου έκανε εντύπωση».

Τέλος, σχετικά με τις κάμερες στο νοσοκομείο Παίδων και τις ερωτήσεις για την ύπαρξη τους, αναμένεται να ισχυριστεί πως ήταν μία κοινωνική συζήτηση που έγινε στο όρθιο και αφορούσε την πιθανότητα ανίχνευσης και αποκάλυψης κρουσμάτων κλοπών για τα οποία γινόταν συζητήσεις εκείνη την περίοδο.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Πάτρα: Εκταφή στην Τζωρτζίνα για να ελεγχθεί το τάμπλετ που θάφτηκε μαζί της