ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ηλεία: Περίεργες συνθήκες καταγγέλλει αντιδήμαρχος – «Ζήσαμε μια άγρια νύχτα»

Φωτιά στην Ηλεία: Περίεργες συνθήκες καταγγέλλει αντιδήμαρχος – «Ζήσαμε μια άγρια νύχτα»
Ωρες αγωνίας έζησαν τη νύχτα οι κάτοικοι στο Λιβαδάκι.
Patrisnews.com

Φωτιά στην Ηλεία: Αυτή την ώρα το μέτωπο εκτείνεται σε μεγάλη απόσταση ωστόσο δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Όλο και περισσότερες πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν στην περιοχή Λιβαδάκι, του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε και καίει δασική έκταση από το βράδυ της Δευτέρας.

Τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη που άρχισαν τις εναέριες ρίψεις και με επίγειες δυνάμεις που ξεπερνούν τους 100 πυροσβέστες με περίπου 40 οχήματα της Πυροσβεστικής πολλές υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την μεγάλη πυρκαγιά. Αυτην την ώρα το μέτωπο εκτείνεται σε μεγάλη απόσταση ωστόσο δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Μάχη με το πύρινο μέτωπο έδωσαν οι πυροσβέστες όλη τη νύχτα ενώ η αγωνία επικρατούσε στους κατοίκους καθώς μια από τις εστίες της φωτιάς ήταν πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή για αυτό και ζητήθηκε προληπτικά η εκκένωση του χωριού Λιβαδάκι ενώ μια άλλη εστία έκαιγε πυκνή δασική έκταση πάνω από την μεγάλη κοινότητα της Καλλιθέας.

«Ήταν άγρια η νύχτα που ζήσαμε χθες, ήταν πολυ επικίνδυνη η κατάσταση. Ευτυχώς κάηκε μόνο δασική έκταση, δεν κινδύνευσε σπίτι, ούτε κάηκαν καλλιέργειες», είπε ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ι. Δαγκαρης μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ερωτηθείς για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά εκάνε λόγο για περίεργες συνθήκες καθώς το πρώτο μέτωπο που ξέσπασε τιθασεύτηκε άμεσα, όμως ξαφνικά εκδηλώθηκε ένα δεύτερο προκαλώντας όλη αυτήν την καταστροφή.

«Πάντα πηγαίνει το μυαλό μας στη σκέψη να προκλήθηκε εσκεμμένα ωστόσο πρέπει πάντα και όλοι οι κάτοικοι να είναι προσεκτικοί κατά την καύση κλαδιών», είπε και πρόσθεσε πως το βουνό πίσω από τους οικισμούς έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Δύσκολο το μέτωπο στο Λιβαδάκι

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά μακριά από τις κατοικημένες περιοχές Λιβαδάκι, Πτελέα και Καλλιθέα.

Επίσης, το έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, ενώ στην περιοχή αναμένεται να μεταβεί και κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, για να ερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Φωτιά στην Ηλεία: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ένα λόφο, ανάμεσα στις κοινότητες Λιβαδάκι και Πτελέα.

Στο σημείο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιχειρούν 89 πυροσβέστες με 33 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή αναμένεται να μεταβεί και κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, για να ερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Ξάγρυπνοι οι κάτοικοι στην Καλλιθέα

Νύχτα αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι στο χωριό Καλλιθέα του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τα χωριά Πτελέα και λιβαδάκι έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις κινήθηκε προς το χωριό Ράφτη και ακολουθεί κορυφογραμμή στο Ζαχοβουνί με κατεύθυνση δυτικά.

Μάλιστα έχει δοθεί και εντολή προληπτικής εκκένωσης του χωριού Λιβαδάκι.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, πολύ μεγάλος αριθμός δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας έχει φτάσει και επιχειρεί στην περιοχή και ενισχύεται διαρκώς με οχήματα και προσωπικό από όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε σήμερα:

Φωτιά στην Ηλεία: Δύσκολο το μέτωπο στο Λιβαδάκι – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής