ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ανοίγει ο φάκελος του θανάτου της σπιτονοικοκυράς – Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Πάτρα: Ανοίγει ο φάκελος του θανάτου της σπιτονοικοκυράς – Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.
Οι διαδοχικές αποκαλύψεις, ωστόσο, για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας αναγκάζουν τις Αρχές να ανοίξουν ξανά το φάκελο του θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού

Σε μία σειρά από ερωτήματα θα κληθούν να απαντήσουν, μέσα από ενδελεχή έρευνα, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν το θάνατο της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Σπισπιρίγκου και του συζύγου της.

Αρχικά θα σχηματιστεί το προφίλ της γυναίκας, η οποία περιγράφεται ως μοναχική. Ήταν δασκάλα, είχε πάρει σύνταξη και προσπαθούσε να βρει έναν άνθρωπο να τη βοηθά και να τη φροντίζει, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δύο είναι οι ημερομηνίες-«κλειδιά» που θα μπουν στο μικροσκόπιο των Αρχών. Η πρώτη είναι η 9η Σεπτεμβρίου 2020, όταν η συνταξιούχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της. Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν μέσα από καταθέσεις να «φωτίσουν» τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε της εισαγωγής της στο νοσοκομείο.

Η 69χρονη μόλις τρεις ημέρες μετά, στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έφυγε από τη ζωή. Τα αίτια του θανάτου είχαν καταγραφεί τότε ως παθολογικά και η υπόθεση έκλεισε. Κανείς δεν υποψιαζόταν ότι κάτι περίεργο μπορεί να έχει συμβεί, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν εγκληματική ενέργεια.

Οι διαδοχικές αποκαλύψεις, ωστόσο, για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας αναγκάζουν τις Αρχές να ανοίξουν ξανά το φάκελο του θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, η οποία ζούσε στην ίδια πολυκατοικία με το ζευγάρι στην πόλη της Πάτρας. Μάλιστα, περιγράφεται ως μία εξαιρετική γυναίκα, η οποία βλέποντας ένας ζευγάρι με παιδιά, που δυσκολεύεται οικονομικά, θέλησε να βοηθήσει.

Εκείνη ζούσε στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας και το ζευγάρι στο ισόγειο. Για ένα μεγάλο διάστημα η συνταξιούχος δασκάλα είχε καθηλωθεί στο κρεβάτι λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Οι έμπειροι αστυνομικοί θα πιάσουν την υπόθεση από την αρχή. Θα μιλήσουν με τους συγγενείς της 69χρονης, θα αναζητήσουν οικονομικά δεδομένα και την περιουσία της. Στόχος τους είναι να διαπιστώσουν εάν κάποιος θα μπορούσε να έχει κίνητρο να της κάνει κακό.

Θα διερευνηθεί επίσης εάν υπήρχαν τριβές μεταξύ αυτής και της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου. Εάν διαπιστωθεί ότι πράγματι υπήρχαν θα εξεταστεί η φύση αυτών των τριβών.

Στο μικροσκόπιο θα μπει η οικονομική σχέση τους, όσον αφορά στην καταβολή των ενοικίων.

Το πρώτο διάστημα η 33χρονη είχε αναλάβει να φροντίζει την 69χρονη, ωστόσο πολύ καιρό πριν το θάνατό της είχαν αναλάβει άλλες γυναίκες τη φροντίδα της. Θα εξεταστούν επίσης οι τελευταίες συναντήσεις μεταξύ της Ρούλας Πισπιρίγκου και της 69χρονης συνταξιούχου. Πότε έγιναν και εάν υπήρξε ή όχι παρουσία της 33χρονης στο νοσοκομείο.

«Είναι μία υπόθεση που θα πάρει χρόνο. Τότε είχε αντιμετωπιστεί ως ένας θάνατος από παθολογικά αίτια. Ακόμα η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο», εξηγούν αστυνομικές πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Ευγενία Κούτρα: H σπιτονοικοκυρά της Ρούλας και του Μάνου - «Ήταν μοναχική γυναίκα»