ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Τα προφητικά λόγια για την Τζωρτζίνα - «Κάτι περίεργο συνέβαινε...»

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Τα προφητικά λόγια για την Τζωρτζίνα - «Κάτι περίεργο συνέβαινε...»

Πάτρα: Ο ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού περιγράφει την καταγγελία της 22ας Αυγούστου 2014, για κακοποίηση της 10 μηνών τότε Τζωρτζίνας.

Όταν η αρμόδια υπηρεσία πρόνοιας μετέβη την 1η Οκτωβρίου 2014 στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα για να διερευνήσει καταγγελία για κακοποίηση της 9χρονης Τζωρτζίνας, «ουδέν μεμπτόν ευρέθη».

Όπως είχε αναφερθεί τότε μετά τη σχετική έρευνα, το σπίτι ήταν σε καλή κατάσταση και δεν υπήρξαν στοιχεία για κακοποίηση του παιδιού. Ο ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, εξηγεί στο Newsbomb.gr ότι αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό κατά το οποίο η έρευνα κατέληξε σε μηδενικό αποτέλεσμα, παρότι οι εξελίξεις απέδειξαν πόσο σημαντική θα ήταν η εξέταση της υπόθεσης σε βάθος.

Ο κ. Γιαννόπουλος περιγράφει ότι η καταγγελία της 22ας Αυγούστου 2014, για κακοποίηση της 10 μηνών τότε Τζωρτζίνας, ανέφερε ότι η μητέρα εθεάθη να κακοποιεί βάναυσα το παιδί:

«Ήταν ανώνυμο τηλεφώνημα στη γραμμή 1056 για την κακοποίηση του μωρού από την οικογένεια Δασκαλάκη και τη σύζυγο. Η αναφορά δεν αφορούσε μόνο στη μητέρα. Μιλούσε για την οικογένεια και έκανε ειδική μνεία στη μητέρα. Η καταγγελία διαβιβάστηκε ως επείγουσα. Η κοινωνική λειτουργός αισθάνθηκε τότε ότι πρόκειται για επείγουσα κατάσταση, αφού ένα μωρό δέχεται κακοποίηση. Εμείς στείλαμε αμέσως την καταγγελία στην Εισαγγελία. Αυτό είναι που μπορούμε να κάνουμε εμείς. Τον Οκτώβριο του 2014 η Ομάδα Παιδικής Προστασίας του Δήμου Πατρών πήγε στο σπίτι. Εκεί δεν βρέθηκε τίποτα το μεμπτό, όπως ειπώθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, και έτσι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο» .

Τον Απρίλιο του 2021 το Χαμόγελο του Παιδιού έλαβε και δεύτερη κλήση, αυτή τη φορά για να βοηθηθεί η οικογένεια Δασκαλάκη σε σχέση με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το 9χρονο παιδί της.

«Μας κάλεσαν γιατροί από νοσοκομείο της Πάτρας όπου νοσηλευόταν το παιδί για να στηρίξουμε την οικογένεια. Είδαμε τη μάνα και προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε με τα προβλήματα υγείας του παιδιού που αντιμετώπιζαν. Μας απάντησαν ωστόσο ότι δεν ενδιαφέρονται για κάποια στήριξη από εμάς. Σε συζήτηση που είχαμε με τους γιατρούς μας είπαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με αυτή την οικογένεια. Εμείς τους είπαμε να απευθυνθούν στον Εισαγγελέα».

Ο κ. Γιαννόπουλος δηλώνει ότι οι καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών, σαν αυτή που έγινε το 2014 για την Τζωρτζίνα, είναι εκατοντάδες. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι κάθε χρόνο γίνονται περίπου 1800 κατά μέσο όρο.

«Το θέμα είναι που καταλήγουν οι έρευνες. Διότι πρέπει να τονίσουμε ότι οι υπηρεσίες πρόνοιας είναι υποστελεχωμένες, ενώ δεν έχει δοθεί στο θέμα η έμφαση που θα έπρεπε. Πριν από χρόνια στην Αχαΐα είχε βρεθεί ένα παιδί δολοφονημένο από τη μητέρα του μέσα στο ψυγείο, ενώ εμείς είχαμε κάνει τέσσερις αναφορές για τη συγκεκριμένη οικογένεια πριν το έγκλημα. Πρέπει το αρμόδιο υπουργείο να ασχοληθεί περισσότερο με τα θέματα πρόνοιας και πρόληψης».