ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννόπουλος για Άγιο Παντελεήμονα: «Η ψυχή μου ματώνει – Κάθε φορά αισθανόμαστε τη φρίκη»

Γιαννόπουλος για Άγιο Παντελεήμονα: «Η ψυχή μου ματώνει – Κάθε φορά αισθανόμαστε τη φρίκη»
Pixabay

Άγιος Παντελεήμονας: Ο πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, έκανε λόγο για μια φρικτή ιστορία.

Yπό συνθήκες «φρικτής παραμέλησης» βρέθηκαν να ζουν τρία παιδιά μεταξύ τριών και εννέα ετών στον Άγιο Παντελεήμονα.

Αυτό ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο twitter το Χαμόγελο του Παιδιού. «Ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια και μάλλον έχουν πληγές από αυτά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του Οργανισμού.

«Πρόκειται για τρία παιδιά ελληνικής καταγωγής. Η μητέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, κακοποιούσε και τον πατέρα. Έπειτα από καταγγελία, τα παιδιά μεταφέρθηκαν με εντολή της Εισαγγελίας στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα».

Σύμφωνα με δικογραφία που σχημάτισε η Αστυνομία, η 30χρονη μητέρα τους, εξανάγκαζε τα παιδιά να ζητιανεύουν έξω από εκκλησία στο Μοναστηράκι, ενώ φέρεται να τους έδινε να τρώνε φαγητά που ήταν πεταμένα στο δρόμο.

Ο πατέρας των δύο εκ των τριών παιδιών (σ.σ. το μεγαλύτερο ήταν από προγενέστερη σχέση της 30χρονης) απευθύνθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα ζητώντας τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ. Ο 50χρονος, ναυτικός στο επάγγελμα, κατέθεσε ότι κατά την επιστροφή του μετά από ταξίδι με το πλοίο στο οποίο εργάζονταν, πήγε στο διαμέρισμα της οδού Αλκιβιάδου για να δει τα παιδιά του.

Ωστόσο, η εν διαστάσει σύζυγος του και ο σημερινός σύντροφος της –ένας 54χρονος Έλληνας- τον απώθησαν με σωματική και λεκτική βία, ενώ δεν του επέτρεπαν να δει τα παιδιά. Ο 50χρονος ναυτικός, σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει καταθέσει στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, μετά από ένα μήνα επιχείρησε ξανά να δει τα παιδιά, με το ίδιο πάλι αποτέλεσμα, καθώς η 30χρονη του επιτέθηκε, τον έβρισε και τον χτύπησε.

Κάποια στιγμή ο πατέρας των δύο παιδιών δέχτηκε τηλεφώνημα από γείτονα, ο οποίος του είπε ότι τα παιδιά διαβιούν σε άθλιες συνθήκες ανάμεσα σε κατσαρίδες και ποντίκια, καθώς επίσης και ότι η εν διαστάσει σύζυγος του τα παίρνει μαζί της για να επαιτούν έξω από εκκλησία στο Μοναστηράκι, αναγκάζοντας τα να τρώνε ακόμη και φαγητά πεταμένα στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν προανάκριση εξετάζοντας τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, ο οποίος επιβεβαίωσε τόσο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, όσο και τον διωγμό με τη βία του πατέρα των δύο εκ των τριών παιδιών. Καταθέσεις για όσα συνέβησαν έδωσαν και άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας, όπως και άτομα που έβλεπαν τα παιδιά έξω από την εκκλησία και είχαν διαπιστώσει τις άθλιες συνθήκες που ζούσαν με ευθύνη της μητέρας τους.

Έτσι αποφασίστηκε, παρουσία Εισαγγελέα, να μπει στο διαμέρισμα η Αστυνομία και να συλλάβει την 30χρονη και τον 54χρονο σύντροφο της, ο οποίος επιτέθηκε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με σπρωξιές, μέχρι που τελικά του πέρασαν χειροπέδες. Όσον αφορά στα τρία παιδιά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων» για ιατροδικαστική εξέταση και γενικότερες εξετάσεις για την κατάσταση της υγείας τους, ενώ η τύχη τους θα αποφασιστεί από Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Φρίκη προκαλούν οι καταθέσεις του πατέρα των ανήλικων παιδιών στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά και δύο κατοίκων της πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε η οικογένεια.

Οι καταθέσεις και των τριών μαρτύρων κάνουν λόγο για τις τραγικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζούσαν τα ανήλικα παιδιά στο διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ περιγράφουν και την στάση της μητέρας, που τα κακοποιούσε συστηματικά.

Η εικόνα που αντίκρισαν όσοι μπήκαν στο σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα προκάλεσε σοκ, καθώς το σπίτι ήταν γεμάτο κατσαρίδες και τα παιδιά έφεραν πληγές παντού από έντομα και ποντίκια.

«Ματώνει η ψυχή μου»

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», έκανε λόγο για μια φρικτή ιστορία.

«Είναι μια ακόμα ιστορία που ζούμε καθημερινά στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’».

Ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε για μια ακόμα φορά το πρόβλημα της στελέχωσης των κοινωνικών δομών.

«Όλο το κουβάρι ξετυλίχθηκε από τους δημοσιογράφους σε μια ημέρα. Η ψυχή μου ματώνει όταν βλέπω αυτά τα πλασματικά να βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση. Κάθε φορά αισθανόμαστε την φρίκη».

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι τα παιδιά δεν έχουν χαρτιά ενώ οι ηλικίες τους δόθηκαν κατά προσέγγιση από τους γιατρούς.

Ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε να «γίνει κάτι επιτέλους για το θέμα της πρόνοιας», με άμεση παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών.