ΕΛΛΑΔΑ

Πιστοποιητικό νόσησης: Η διαδικασία της επανέκδοσης από το gov.gr – Τι πρέπει να κάνετε

Πιστοποιητικό νόσησης: Η διαδικασία της επανέκδοσης από το gov.gr – Τι πρέπει να κάνετε
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Η αλλαγή της ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους τρεις στους έξι μήνες έφερε και αλλαγές στη διαδικασία της έκδοσής του. Αναλυτικά τα βήματα.

Από τη Δευτέρα 4 Απριλίου, το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει διάρκεια ισχύος τους 9 μήνες ενώ το πιστοποιητικό νόσησης επανήλθε στους 6 μήνες από του τρεις που είχε ισχύ μέχρι πρότινος. Η παράταση στη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών ανακοινώθηκε με τη νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε, και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα πρέπει όσοι τα διαθέτουν να προχωρήσουν σε επανέκδοσή τους.

Η διαδικασία γίνεται μέσα από το gov.gr και τη σελίδα https://eudcc.gov.gr/start/ από όπου θα κατεβάσουν το νέο πιστοποιητικό για να το αποθηκεύσουν στη σχετική εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα ή να το εκτυπώσουν ως έγγραφο και να το έχουν μαζί τους.

Οι προϋποθέσεις για να εκδώσει κανείς πιστοποιητικό νόσησης είναι να έχει διενεργηθεί εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR εντός 14 ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο ενώ για τους πλήρως εμβολιασμένους είναι αρκετό και το rapid test.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ σας.