ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Πότε κλείνουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια για τις διακοπές του καλοκαιριού

Σχολεία: Πότε κλείνουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια για τις διακοπές του καλοκαιριού
Πλησιάζει η ημερομηνία που θα χτυπήσει για τελευταία φορά το κουδούνι στα σχολεία και οι μαθητές θα ξεκινήσουν τις πολυπόθητες διακοπές τους!
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Σχολεία: Πότε θα κλείσουν για καλοκαίρι, πότε για Πάσχα - Τι λέει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το καλοκαίρι και τις διακοπές των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία. Συγκεκριμένα λιγότερο από τρεις μήνες απομένουν μέχρι να κλείσουν τα σχολεία. Οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί έχουν κάθε λόγο να χαίρονται, αφού ακολουθούν αρκετές μέρες ξεκούρασης.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής το πότε θα κλείσουν φέτος τα σχολεία όλων των βαθμίδων με πρώτα τα λύκεια, μετά τα γυμνασία και τελευταία τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Η καταληκτική ημερομηνία για το κλείσιμο των νηπιαγωγείων - δημοτικών σχολείων είναι στις 15 Ιουνίου 2022 ενώ η λήξη μαθημάτων των γυμνασίων είναι λίγο νωρίτερα στις 30 Μαΐου 2022. Τέλος, τις τάξεις των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων οι μαθητές θα αποχωριστούν στις 20 Μαΐου 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πανελλαδικές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων είναι στις 3 Ιουνίου 2022 ενώ των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων στις 2 Ιουνίου 2022.

Πλησιάζουν οι καλοκαιρινές στιγμές ξεγνοιασιάς για μαθητές και εκπαιδευτικούς.Intime / Φωτογραφία Αρχείου

Πότε ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2022

Το πρόγραμμα των φετινών Πανελλήνιων Εξετάσεων ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Παιδείας «πιο νωρίς φέτος, με στόχο το βέλτιστο προγραμματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πανελλήνιων εξετάσεων που ανακοινώθηκε πρεμιέρα θα κάνουν φέτος οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπως συμβαίνει άλλωστε παραδοσιακά.

Θα ακολουθήσουν τη Δευτέρα 06/06 Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία, την Τετάρτη 08/06 Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική ενώ το πρόγραμμα των πανελλήνιων εξετάσεων των υποψηφίων αυτής της κατηγορίας θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10/06 με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες και η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Οσο για τις εξετάσεις των ειδικών και μουσικών μαθημάτων αυτές θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουνίου με Αγγλικά και θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου με Ιταλικά ενώ ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2022-23 ορίστηκε το διάστημα από την Τετάρτη 15-6-2022 μέχρι και την Τρίτη 28-6-2022.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2022: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των φετινών Πανελλήνιων Εξετάσεων.
Intime - Φωτογραφία Αρχείου

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα

Δεδομένου ότι η Κυριακή του Πάσχα πέφτει φέτος στις 24 Απριλίου, τα σχολεία θα κλείσουν για Πάσχα την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, στις 15 Απριλίου 2022 και θα ξανά ανοίξουν την Τρίτη, 3 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο κουδίνι μετά τις διακοπές του Πάσχα ήταν προγραμματισμένο να χτυπήσει μια ημέρα νωρίτερα αλλά πήρε παράταση καθώς η Πρωτομαγιά «πέφτει» την Κυριακή του Θωμά.

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς αναμένεται να μεταφερθεί την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 2 Μαΐου, ημέρα που θα άνοιγαν τα σχολεία.

Πότε ήχησε το τελευταίο κουδούνι τις παλαιότερες χρονιές

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες χρονιές το πρόγραμμα των σχολείων είχε ορισμένες τροποποιήσεις συγκριτικά με το 2022. Τα σχολεία Ειδικής Αγωγής ήταν ανοικτά έως 12 Ιουνίου 2020, ενώ τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία παρέμειναν ανοιχτά μέχρι τις 26 Ιουνίου 2020. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έκλεισαν 12 Ιουνίου 2020.

Το τελευταίο κουδούνι του διδακτικού έτους 2019-2020 για τους μαθητές των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, χτύπησε την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020.

Τέλος, πέρυσι, το 2021, οι καλοκαιρινές διακοπές για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
ξεκίνησαν στις 11 Ιουνίου. Λόγω της έναρξης των Πανελληνίων 2021, στις 14 και 15 Ιουνίου για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αντίστοιχα, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου το τελευταίο κουδούνι για μάθημα ήχησε στις 2 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες εξετάσεις 2022: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Πάσχα 2022: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Πότε θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές