ΕΛΛΑΔΑ

Kinder: Το σκάνδαλο σαλμονέλας, το λουκέτο στο εργοστάσιο και συναγερμός στην ΕΕ

Kinder surprise
Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ
Facebook

Πανευρωπαϊκός συναγερμός για τα κρούσματα σαλμονέλας από σοκολατένια αυγά Kinder Surprise

Συναγερμός έχει σημάνει στις ευρωπαϊκές Αρχές για «τον αυξανόμενο αριθμό» περιστατικών σαλμονέλας που σχετίζονται με σοκολατένια αυγά Kinder Surprise. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 134 κρούσματα σαλμονέλας σε παιδιά -τα περισσότερα ηλικίας κάτω των 10 ετών- όπως ανακοίνωσε το ECDC. Το πρώτο κρούσμα σαλμονέλας εντοπίστηκε στη Βρετανία τον περασμένο Ιανουάριο όταν άρχισε η πώληση των συγκεκριμένων σοκολατένιων αυγών ενόψει Πάσχα.

Τα ύποπτα σοκολατένια αυγά έχουν ανακληθεί ως «προληπτικό μέτρο» και σε άλλες χώρες ανάμεσα στις οποίες το Λουξεμβούργο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιρλανδία με την παραγωγό εταιρεία, πάντως, να υποστηρίζει ότι σε κανένα από τα προϊόντα της δεν έχει υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για σαλμονέλα.

Την ίδια ώρα, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και στη χώρα μας με τα προϊόντα της Kinder, μετά το κλείσιμο εργοστασίου της Ferrero στο Βέλγιο. Ο ΕΦΕΤ εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή (8/4) με την οποία κάλεσε τους πολίτες να μην καταναλώσουν τα αυγά Kinder και τα αποσύρει από την αγορά.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ μετά την αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης «Ferrero Ardennes», που εδρεύει στο Βέλγιο, να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όσον αφορά στην προληπτική ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας, ενημερώνει ότι η εν λόγω ανάκληση επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των προϊόντων Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100gr, ανεξαρτήτου παρτίδας. Η εν λόγω εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης «Ferrero Ardennes», που εδρεύει στο Βέλγιο, να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας «Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com

Ο ΕΦΕΤ συνεχίζει τους σχετικούς ελέγχους και σε κάθε νεότερη εξέλιξη θα ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό.