ΕΛΛΑΔΑ

Το Καστελόριζο στους σταθμούς της Ολυμπιακής Φλόγας

Το Καστελόριζο στους σταθμούς της Ολυμπιακής Φλόγας

Το Καστελόριζο περιλήφθηκε στα μέρη από όπου θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η φλόγα θα βρεθεί στο ακριτικό νησί στις 11 Μαΐου. Η Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία θα έχει πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν, στις 10 Μαΐου.

Λαμπαδηδρόμος στο Καστελόριζο θα είναι συμβολικά ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας θα συνεχιστεί κανονικά έως τις 17 Μαΐου, όταν θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Τελετή Παράδοσης στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα έχει ως εξής:

Αμέσως μετά την Αφή θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά.

Κατά τη δεύτερη ημέρα (11/5) θα μεταβεί με πλοίο στην Κρήτη και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, Άγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια θα περάσει από το Καστελόριζο.

Την τρίτη ημέρα (12/5) θα φθάσει στον Πειραιά και θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου θα διανυκτερεύσει.

Στις 13/5 θα αρχίσει το ταξίδι για την Καβάλα, αφού πρώτα περάσει από Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη.

Την πέμπτη ημέρα θα συνεχίσει την πορεία της με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου (συνοριακό φυλάκιο), τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.

Την έκτη ημέρα (15/5) η Φλόγα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.

Την έβδομη ημέρα (16/5) θα συνεχίσει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.

Την όγδοη ημέρα (17/5) η Φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές.