ΕΛΛΑΔΑ

Πώς φτάσαμε στην τραγωδία της Τήνου – Οι μηνύσεις, το δηλητηριασμένο πηγάδι και τα καλώδια

Πώς φτάσαμε στην τραγωδία της Τήνου – Οι μηνύσεις, το δηλητηριασμένο πηγάδι και τα καλώδια
Στο παρελθόν ο 93χρονος τσακωνόταν συχνά με το θύμα για την τοποθέτηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα στην ταράτσα
ΙΝΤΙΜΕ

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Τήνου από το έγκλημα

Για απόπειρα σωματικών βλαβών σε βάρος του 50χρονου Σπύρου Μεταξά είχε καταδικαστεί στο παρελθόν ο 93χρονος, ο οποίος δολοφόνησε με καραμπίνα τον άτυχο αγιογράφο στην Τήνο.

Και αυτό διότι ο 93χρονος είχε αποπειραθεί στο παρελθόν να χτυπήσει με μία ξύλινη μαγκούρα τον αγιογράφο, ο οποίος έκανε τότε μήνυση σε βάρος του ηλικιωμένου που οδήγησε στην καταδίκη του τελευταίου.

Μηνύσεις είχε κάνει και ο 93χρονος σε βάρος του αγιογράφου, οι οποίες ωστόσο αρχειοθετήθηκαν γιατί δεν βρέθηκαν ποτέ αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. Ο ηλικιωμένος είχε κατηγορήσει μία φορά τον αγιογράφο ότι του δηλητηρίασε το πηγάδι και μία άλλη φορά για τοποθέτηση παράνομης κεραίας στην ταράτσα του κτιρίου όπου βρίσκεται το σπίτι του.

Όσον αφορά στο χρονικό της σημερινής δολοφονίας, το θύμα βγήκε από το σπίτι του και κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του. Ο δράστης βρισκόταν στο μπαλκόνι και από εκεί λογομάχησε με τον αγιογράφο με αφορμή τη θέση όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του αλλά και άλλες διαφορές που είχαν από το παρελθόν για ασήμαντα ζητήματα. Στη συνέχεια, πήρε την καραμπίνα, κατέβηκε κάτω και αρχικά έσπασε με το κοντάκι του όπλου το τζάμι του αυτοκινήτου του 50χρονου.

Στη συνέχεια, κινήθηκε από την πλευρά της θέσης του οδηγού και πυροβόλησε το θύμα δύο φορές σχεδόν εξ επαφής. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η θέση όπου είχε σταθμεύσει το όχημά του ο αγιογράφος ήταν δημόσια.

Στο παρελθόν ο 93χρονος τσακωνόταν συχνά με το θύμα για την τοποθέτηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα στην ταράτσα, ενώ περιγράφεται ως ένα άτομο που έψαχνε αφορμές για καυγά.

Το θύμα περιγράφεται ως ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ο οποίος είχε δύο παιδάκια. Πρόσφατα είχε χάσει τον αδερφό του από καρκίνο (επίσης πατέρα δύο παιδιών). Ο πατέρας του Σπύρου Μεταξά ήταν επί σειρά ετών διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας της Τήνου. Πρόκειται για πολύ γνωστό αγιογράφο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγα χρόνια.

Στη συνέχεια, τη θέση του διευθυντή ανέλαβε ο αδερφός του Σπύρου Μεταξά, ο οποίος λίγο μετά το θάνατο του πατέρα του απεβίωσε από καρκίνο. Κατόπιν, έγινε διευθυντής το Σπύρος Μεταξάς που δολοφονήθηκε σήμερα. Πρόκειται για μία οικογένεια με πλούσια ιστορία στην Τήνο και βαθιά κληρονομιά στον κόσμο της αγιογραφίας.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στην Τήνο: Αυτό είναι το θύμα - Ο 93χρονος του έστησε καρτέρι και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ