ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ραγίζει καρδιές για τα τρία παιδιά ο Ανδρέας Ηλιάδης – Η ανάρτηση με ποίημα του Ρίτσου

Πάτρα: Ραγίζει καρδιές για τα τρία παιδιά ο Ανδρέας Ηλιάδης – Η ανάρτηση με ποίημα του Ρίτσου
Πάτρας: Ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο διευθυντής της ΜΕΘ που έδωσε μάχη για την 9χρονη Τζωρτζίνα συγκίνησε με την ανάρτησή του για τα τρία παιδιά
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Πάτρας: Ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο διευθυντής της ΜΕΘ που έδωσε μάχη για την 9χρονη Τζωρτζίνα συγκίνησε με την ανάρτησή του για τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας που χάθηκαν σε τρία χρόνια

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, με την ανάρτησή του στο Facbebook για τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια.

Ο εντατικολόγος που έδωσε μάχη για την 9χρονη Τζωρτζίνα την οποία κατηγορείται ότι δολοφόνησε η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, ανήρτησε το ποίημα «Πρωινό άστρο» του Γιάννη Ρίτσου «για τα τρια αγγελούδια που δεν πρόλαβαν να μεγαλωσουν...» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Κοιμήσου να μεγαλώσεις γρήγορα έχεις πολύ δρόμο ακόμα μας συμβουλεύει ο μεγάλος μας ποιητής. Είναι το ποίημα της απόλυτης πατρικής στοργής, έχοντας αποδοθεί με τον μέγιστο λυρισμό. Σαν οι χτύποι της καρδιάς του πατέρα να αντανακλώνται σε λέξεις και εικόνες» προσθέτει ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος την Παρασκευή κατέθεσε στην ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης κατέθετε για τέσσερις ώρες, την Παρασκευή, ενώπιον της 18η τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι» είπε εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.

Νωρίτερα και πριν την είσοδό του στο ανακριτικό γραφείο δήλωσε: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

Υπενθυμίζεται, ότι αναφορά στο συγκεκριμένο γιατρό έχει κάνει και η κατηγορουμένη στην απολογία της την περασμένη Δευτέρα, όταν κλήθηκε να περιγράψει τις κινήσεις της μετά τα πρώτα επεισόδια της Τζωρτζίνας. «Η Τζωρτζίνα διεκομίσθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο και την ανέλαβε ο διευθυντής ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος είναι εντατικολόγος και διευθυντής ΜΕΘ. Στη ΜΕΘ την κράτησαν 4 μήνες» είπε στην ανακρίτρια και συμπλήρωσε ότι στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Το μυστήριο της κεταμίνης – Ψάχνουν πιάτσες ναρκωτικών και «μυστικά» στο τάμπλετ