ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έρχονται ανατιμήσεις «φωτιά» σε όλα τα προϊόντα τους επόμενους μήνες

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έρχονται ανατιμήσεις «φωτιά» σε όλα τα προϊόντα τους επόμενους μήνες
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Πρόεδρος συλλόγου μικρών και μεσαίων σούπερ μάρκετ Ελλάδας, Γιάννης Πηλίδης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, δήλωσε πως από τα μέσα Μάϊου έρχονται νέες ανατιμήσεις σε διάφορα προϊόντα.

Η εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια και στα τρόφιμα προβληματίζει έντονα τους πολίτες, αφού όπως φαίνεται το κύμα ανατιμήσεων δεν σταματά εδώ.

Οι καταναλωτές έχουν ριχτεί στο κυνήγι των προσφορών, προσπαθώντας να συγκρατήσουν τις δαπάνες των νοικοκυριών, ενώ σε πολλά σούπερ μάρκετ, βλέπουν άδεια τα ράφια με το ηλιέλαιο, ενώ υπάρχει ήδη πλαφόν σε αλεύρι και ζάχαρη.

Ο Πρόεδρος συλλόγου μικρών και μεσαίων σούπερ μάρκετ Ελλάδας, Γιάννης Πηλίδης, μίλησε στο Newsbomb.gr, για τις ανατιμήσεις «φωτιά» που αναμένονται το επόμενο διάστημα.

«Λόγω του πολέμου από το Μάρτιο και μετά υπήρξαν μεγάλες ανατιμήσεις στο αλεύρι, τη ζάχαρη και στο ηλιέλαιο. Στο θέμα της ζάχαρης θα υπάρξουν ανατιμήσεις πριν το Πάσχα, η οποία έχει ανέβει σε πρώτη φάση 10% που πέρασε στον καταναλωτή και άλλο ένα περίπου 15% που αναμένεται να περάσει το επόμενο χρονικό διάστημα ανάλογα με τα αποθέματα που έχει ο καθένας», ανέφερε αρχικά ο κ. Πηλίδης.

Και πρόσθεσε πως μετά το Πάσχα, ειδικότερα στα μέσα Μάϊου αναμένονται νέες ανατιμήσεις, «σε όλη την γκάμα τον προϊόντων θα δούμε νέες ανατιμήσεις τους επόμενους μήνες, διότι όλοι οι προμηθευτές έχουν δηλώσει ότι έχουν πολύ αυξημένο κόστος πρώτων υλών για την παρασκευή των προϊόντων τους και γι αυτό θα κάνουν στο σύνολο ανατιμήσεις».

Μελετάται η μείωση 6% στο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής

Την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά διατροφικά είδη, τόνισε πως εξετάζουν τα κυβερνητικά στελέχη ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως, «το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το Υπ. Οικονομικών. Το αν θα γίνει η όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες».

«Εξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%», πρόσθεσε μιλώντας στο Σκαι.

Παράλληλα εξήγησε ότι δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνοτναι κάποια μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος. «Πρέπει δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πως θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν σαν ''κατοστάρηδες'' ».

«Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε» είπε ο Υπουργός.

Στάθηκε δε ο κ. Γεωργιάδης και στην αισχροκέρδια λέγοντας πως από την επόμενη εβδομάδα με την ψήφιση τροπολογίας θα αρχίσουν να δημοσιοοποιούνται ονόματα εταιριών που αισχροκερδούν.