ΕΛΛΑΔΑ

Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης: Πότε καταργούνται - Τι ανακοινώθηκε

Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης: Πότε καταργούνται - Τι ανακοινώθηκε
Με τα ισχύοντα μέτρα θα εορταστεί φέτος το Πάσχα
Intime News

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Τον οδικό χάρτη για τη χαλάρωση των μέτρων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Ανακοινώσεις για τα μέτρα που χαλαρώνουν μετά το Πάσχα, σε σχέση με τον κορονοϊό έκανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Τετάρτης (13/4).

Όπως είπε ο υπουργός, από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου αίρεται το μέτρο επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης σε όλους τους χώρους (εσωτερικούς και εξωτερικούς). Το μέτρο θα επανεξεταστεί από την 1η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, από την 1η Μαΐου αίρεται η υποχρεωτικότητα για self test στα σχολεία. Έτσι οι μαθητές στις 3 Μαΐου θα επιστρέψουν στα θρανία μετά τις διακοπές του Πάσχα χωρίς τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο.

Επιπλέον, από την 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Οι μη εμβολιασμένοι συμπολίτες μας θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα προκειμένου να προσέλθουν στους χώρους εργασίας.

Επίσης από την Πρωτομαγιά έως τις 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας από 15 Απριλίου, αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, ενώ ήδη έχει υπογραφεί και η υπουργική απόφαση.

Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν από την 1η Σεπτεμβρίου, αναλόγως με την εικόνα της πανδημίας.