ΕΛΛΑΔΑ

Στις 21 Απριλίου η πληρωμή της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων

Στις 21 Απριλίου η πληρωμή της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων
Pixabay

Πότε καταβληθούν το επίδομα Πάσχα των 200 ευρώ και οι συντάξεις Μαΐου

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 21 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο Οικονομικών, με κοινωνική ευαισθησία και έχοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού ενόψει του Πάσχα, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και των Διατραπεζικών Συστημάτων ΔΙΑΣ, προγραμματίζει την πληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας το απόγευμα της Μ. Πέμπτης 21 Απριλίου 2022, έναντι της Τρίτης 26 Απριλίου που ήταν προγραμματισμένη».

Τα ποσά αναμένεται να εμφανιστούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το βράδυ της Μ. Πέμπτης, ανάλογα με το Τραπεζικό Ίδρυμα που χρησιμοποιεί κάθε δικαιούχος.

Επιταγή ακρίβειας: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ενίσχυση των 200 ευρώ

Η έκτακτη ενίσχυση των 200 ευρώ θα δοθεί τη Μεγάλη Τετάρτη, όπως έκανε γνωστό η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ. Το συνολικό ύψος της παρέμβασης εκτιμάται σε 324 εκατ. ευρώ και αφορά 1,7 εκατ. δικαιούχους (εκ των οποίων 634.000 χαμηλοσυνταξιούχοι). Με τα μέτρα ενίσχυσης ωφελούνται περίπου 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά, με περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια μέλη, προκειμένου αυτά να καλύψουν μέρος των αυξημένων τιμών αγαθών και ενέργειας.

Ο πήχης του εισοδηματικού ορίου τίθεται στα 7.200 ευρώ ετήσιο ατομικό, φορολογητέο εισόδημα. Συνεπώς, δικαιούχοι είναι όσοι έχουν εισόδημα από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και από άλλες πηγές (π.χ. ενοίκια) έως 600 ευρώ τον μήνα. Στο όριο δεν μετρά μόνο το εισόδημα από συντάξεις αλλά από κάθε πηγή. Χάνουν το επίδομα όσοι έχουν συντάξεις έως 600 ευρώ, αλλά έχουν και άλλα εισοδήματα, όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 14.400 ευρώ και όσοι έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 200.000 ευρώ, είναι κάτοικοι εξωτερικού και δεν βρέθηκε εκκαθαρισμένη δήλωση μέχρι 31/03/2022 για τον ΑΦΜ. Για τον προσδιορισμό της αξίας της ακίνητης περιουσίας χρησιμοποιούνται οι αντικειμενικές αξίες του 2021 – πριν από την αναπροσαρμογή – ώστε να μη χάσουν το έκτακτο επίδομα δυνητικοί δικαιούχοι που είδαν το 2022 την αντικειμενική αξία του σπιτιού τους να αυξάνεται.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ: Οι «κόφτες» - Ποιοι δεν θα το πάρουν

Επίδομα 200 ευρώ σε ταξί: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι