Υπόθεση 11χρονου Μάριου: Tο Δημόσιο δεν θα προσφύγει κατά της απόφασης αποζημίωσης

Ικανοποίηση από Σταϊκούρα-Θεοδωρικάκο
Υπόθεση 11χρονου Μάριου: Tο Δημόσιο δεν θα προσφύγει κατά της απόφασης αποζημίωσης
Απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
INTIME
1'

Δεν θα προσφύγει τελικά το Δημόσιο κατά της απόφασης αποζημίωσης στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα μετά από απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή εξέφρασαν με κοινή δήλωσή τους οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκο.

Αναλυτικά, η δήλωση των δύο υπουργών:

«Εκφράζουμε σήμερα την ικανοποίησή μας για την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους – του νομικού παραστάτη του Ελληνικού Δημοσίου – να μην προσφύγει κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που επιδίκασε αποζημίωση προς την οικογένεια του αδικοχαμένου 11χρονου Μάριου-Δημητρίου Σουλούκου.

Η απόφαση του ΝΣΚ, η οποία επιβεβαιώνει την αξιολόγηση και της πολιτικής ηγεσίας, όπως έχει ήδη εκφραστεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς τόσο δημόσια όσο και σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Υπουργού Οικονομικών, είναι απόδειξη της ανθρωπιάς και της κοινωνικής ευαισθησίας, που οφείλει να επιδεικνύει η ελληνική πολιτεία, ιδίως σε ανάλογες και ιδιαίτερα θλιβερές περιστάσεις».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
16:25ΑΠΟΨΕΙΣ

Το γάντι εξ ουρανού