ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πρώτη επιλογή των Αμερικανών η Ελλάδα για την φετινή καλοκαιρινή σεζόν

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πρώτη επιλογή των Αμερικανών η Ελλάδα για την φετινή καλοκαιρινή σεζόν
INTIME

Έτοιμοι να ταξιδέψουν φέτος δηλώνουν οι Αμερικανοί τουρίστες, αφήνοντας πίσω τους περιορισμούς της πανδημίας.

Θετικά είναι τα πρώτα στοιχεία για την καλοκαιρινή περίοδο στην Ελλάδα καθώς, παρά τα σύννεφα στον διεθνή ορίζοντα, τα πανέμορφα νησιά της χώρας είναι ήδη από τους νούμερο ένα προορισμούς για δεκάδες ταξιδιώτες.

Η πανδημία έχει σίγουρα επηρεάσει την ταξιδιωτική συμπεριφορά των καταναλωτών, αλλά μπορεί να μην την άλλαξε ουσιαστικά, δείχνουν οι έρευνες. Σύμφωνα με την GCS, ο κορονοιος έχει επηρεάσει την ταξιδιωτική συμπεριφορά του 90% των ταξιδιωτών στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, επιχειρηματίες ανησυχούν ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις από τη διαφαινόμενη αύξηση του κόστους των ταξιδιών το δεύτερο εξάμηνο του 2022 – εξαιτίας της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους και των τιμών σε βασικά αγαθά.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης μίλησε στο Newsbomb.gr, για τα πρώτα κύματα αφίξεων επισκεπτών στο νησί.

«Ο τουρισμός έχει ξεκινήσει ήδη στο Ηράκλειο καθημερινά έχουμε 3.000 αφίξεις επισκεπτών, ενώ τα Σαββατοκύριακα φτάνουν τις 12.000. Είμαστε αισιόδοξοι για την φετινή σεζόν τα πρώτα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερη από την περσινή, εάν δεν είχαμε τον πόλεμο θα ξεπερνάγαμε το 2019. Το μεγαλύτερο ποσοστό της ταξιδιωτικής κίνησης εισέρχεται από την Γαλλία, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστρία και την Ελβετία, ενώ πρώτη επιλογή των Αμερικανών είναι η Ελούντα», δήλωσε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Πρόσφατη έρευνα της Google έδειξε πως οι περισσότερες αναζητήσεις για τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ακολουθούν αυτές από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Το όφελος για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και την εθνική οικονομία αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς με βάση τα στοιχεία του 2021 οι Αμερικανοί έχουν εκτοξεύσει τη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη ανά ταξίδι πάνω από τα 1.010 ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή στα ξενοδοχεία.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Αμερικανών στην Ελλάδα είναι στο Νότιο Αιγαίο, με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ωστόσο, σημαντικό ρεύμα αμερικανών επισκεπτών κατευθύνεται πλέον προς την Κρήτη και τη Ρόδο, ενώ τουλάχιστον 2-3 διανυκτερεύσεις πραγματοποιούνται και στην Αττική, πρώτο σταθμό του ταξιδιού τους.