ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους συγκεντρώθηκαν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας
Νίκος Χριστοφάκης

Έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους συγκεντρώθηκαν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην οδό Αριστοτέλους πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας με βάση τις προτάσεις που κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες η ΠΟΕΔΗΝ.

«Δεν δεχόμαστε διαχωρισμούς και αποκλείσεις» σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Όπως αναφέρεται σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ «οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής (Νοσηλευτικό, Πληρώματα Ασθενοφόρων κλπ). φαίνεται ότι θα λάβουν μία αύξηση 20 έως 30 ευρώ μικτά πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Πολλά επαγγέλματα που ήταν στην πρώτη κατηγορία υποβιβάζονται (Παρασκευαστές, καθαριότητα, πλυντήρια κλπ). Επαγγέλματα που τώρα λαμβάνουν το Επίδομα της Β’ κατηγορίας (70 ευρώ) αποκλείονται του επιδόματος (Τεχνικοί, Εστίαση κλπ). Επαγγέλματα που θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία όπως της Ιατρικής Υπηρεσίας εντάσσονται στην τελευταία κατηγορία ή αποκλείονται εντελώς του επιδόματος».

«Είναι αδικία οι εργαζόμενοι στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας να λαμβάνουν χαμηλότερη βαθμολογία από τους Εργαζόμενους ίδιων Επαγγελμάτων των Νοσοκομείων. Επαγγέλματα που ασκούν ίδια καθήκοντα (όπως π.χ. φύλακες, νυκτοφύλακες, προσωπικό ασφαλείας) λαμβάνουν διαφορετική βαθμολογία. Δεν θα δεχθούμε μείωση ποσού ή κατηγορίας σε κανέναν υγειονομικό, καθώς επίσης και διαφορετική μεταχείριση των εργαζομένων ιδίων καθηκόντων και επαγγελματιών» κατέληγε η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.