ΕΛΛΑΔΑ

Βίζα διακοπών σε Έλληνες με δικαίωμα εργασίας στην Αυστραλία

Βίζα διακοπών σε Έλληνες με δικαίωμα εργασίας στην Αυστραλία

Τη χορήγηση βίζας διακοπών, με δικαίωμα εργασίας για τους Έλληνες από 18 έως 30 ετών προωθεί η Αυστραλία.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Μετανάστευσης Chris Bowen, δήλωσε σε αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας που τον επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο του στο Σίδνεϊ, ότι η κυβέρνηση της χώρας του προτίθεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα με σκοπό τη σύναψη διμερούς συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, κ. Χάρη Δανάλη «ο υπουργός είδε θετικά το θέμα και θα επιδιώξει να το συζητήσει με τις ελληνικές αρχές» .

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος, ο υπουργός βρίσκει λογικό και δίκαιο να συναφθεί συμφωνία με την Ελλάδα, αφού υπάρχουν πάνω από 15 τέτοιες συμφωνίες με άλλες χώρες. «Η Ελλάδα, μας είπε ο υπουργός, δεν το έχει ζητήσει επίσημα, αλλά ο ίδιος θα ξεκινήσει την προσπάθεια αυτή, βάζοντας το υπουργείο του να επικοινωνήσει με τις ομόλογες ελληνικές αρχές» συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Δανάλης αποκάλυψε ότι το θέμα είχε τεθεί και πάλι πριν από δέκα περίπου χρόνια. Ωστόσο, όπως ανέφερε, η πρωτοβουλία «σκόνταψε» στο γεγονός ότι η Ελλάδα ήθελε η συμφωνία να ισχύει μόνο για τους Έλληνες υπηκόους προς την Αυστραλία και όχι το αντίστροφο.