ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στον Εύοσμο: «Δεν υπάρχουν λόγια, ανείπωτος πόνος για τις οικογένειες»

Τραγωδία στον Εύοσμο: «Δεν υπάρχουν λόγια, ανείπωτος πόνος για τις οικογένειες»
Intime.gr

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Εύοσμου από το θάνατο του 15χρονου Νίκου από τραγικό δυστύχημα με καραμπίνα, η οποία εκπυρσοκρότησε στα χέρια του παιδικού του φίλου.

«Είναι ώρα πένθους και περισυλλογής», τονίζουν μέσω των δικηγόρων τους ο 15χρονος και ο πατέρας του για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο ο 15χρονος Νίκος, από όπλο που εκπυρσοκρότησε στα χέρια του αδερφικού του φίλου.

Στην ανακοίνωση οι δικηγόροι Εμμανουήλ Δεβλέτογλου και Παύλος Κυριακίδης που εκπροσωπούν τον 15χρονο και τον πατέρα του αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Ως συνήγοροι υπεράσπισης, της οικογένειας και του 15χρονου που εμπλέκεται στο τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα χθες, 22 Απριλίου 2022, σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου, ενεργώντας κατ’ εντολή τους, δηλώνουμε συγκλονισμένοι και εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για το χαμό του 15χρονου Νίκου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος και ανείπωτο πόνο και τις δύο οικογένειες.

Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και θρηνούμε μαζί τους την αδόκητη απώλεια του παιδιού, το οποίο συνδεόταν με το παιδί μας με ισχυρούς και αδελφικούς δεσμούς φιλίας από πολύ μικρή ηλικία.

Είμαστε συντετριμμένοι και παρακαλούμε να σεβαστείτε το πένθος μας και την ψυχική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει όλοι. Δυστυχώς, είναι μία μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Παρακαλούμε να σεβασθείτε την επιθυμία της οικογένειας να μην προβεί σε καμία περαιτέρω δήλωση. Εξάλλου, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την τραγωδία που βιώνουμε. Είναι ώρα πένθους και περισυλλογής”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το τραγικό περιστατικό με τον 15χρονο που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον συνομήλικο φίλο του, το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής (22/4), στον Εύοσμο.

Ο 15χρονος που κρατούσε το κυνηγετικό όπλο και ο 56χρονος πατέρας του αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Πώς έγινε το κακό

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο παιδιά βρισκόντουσαν στο σπίτι του δράστη ενώ οι γονείς έλλειπαν. Καθώς περιεργάζονταν τις δύο καραμπίνες του πατέρα του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η μία καραμπίνα εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντας θανάσιμα τον 15χρονο φίλο του.

Νοσοκομειακές πηγές σύμφωνα με το voria αναφέρουν πως ο 15χρονος διακομίσθηκε με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παρά το γεγονός πως οι θεράποντες ιατροί προσπαθούσαν επί 1,5 ώρα να επαναφέρουν τον 15χρονο, αυτός κατέληξε το μεσημέρι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην αρχή οι γιατροί δεν γνώριζαν πως επρόκειτο για πυροβολισμό, μιας και ο νεαρός είχε ισχυριστεί πως ο φίλος του έπεσε και χτύπησε το κεφάλι.

Πηγή: thesstoday.gr