ΕΛΛΑΔΑ

Στο Σύμφωνο Δημάρχων προσχώρησε ο δήμος Ευρώτα

Στο Σύμφωνο Δημάρχων προσχώρησε ο δήμος Ευρώτα

Την προσχώρηση στο Σύμφωνο των Δημάρχων, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα, συμμετέχοντας στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι, που υπογράφουν το εν λόγω Σύμφωνο, δεσμεύονται να υπερβούν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα και την ενέργεια για το έτος 2020, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην επικράτειά τους, τουλάχιστον κατά 20%.

Για να φτάσουν στην επίτευξη του στόχου αυτού, αναπτύσσουν σχέδια δράσης για την αειφόρο βιώσιμη ενέργεια, εφαρμόζουν δράσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τόσο σε δημόσιους, όσο και ιδιωτικούς τομείς του δήμου, και οργανώνουν Ημέρες Ενέργειας.

Αυτές οι προσπάθειες υποστηρίζονται ισχυρά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων και τις δομές υποστήριξης.

Στόχος του Δήμου Ευρώτα είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την προσχώρηση στο Σύμφωνο Δημάρχων και θα αντλήσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη