ΕΛΛΑΔΑ

Για 19η ημέρα απεργία πείνας τα μέλη των «Πυρήνων»

Για 19η ημέρα απεργία πείνας τα μέλη των «Πυρήνων»

Απεργία πείνας για 19η ημέρα πραγματοποιούν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Αλέξανδρος Μητρούσιας, Κώστας Σακκάς και Γιώργος Καραγιαννίδης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «εξόφθαλμα άδικη», όπως υποστηρίζουν, ποινική μεταχείρισή τους.

Ήδη ο Γ. Καραγιαννίδης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται από προχθές, ενώ σύμφωνα με τη μητέρα του βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με άλλον ασθενή κρατούμενο ο οποίος σιτίζεται, κάτι που χαρακτήρισε βασανιστήριο για απεργό πείνας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε, η πνευμονολόγος - εντατικολόγος κ. Μερόπη Μανταίου, μία από τους γιατρούς που εξέτασαν πρόσφατα τους απεργούς πείνας, αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν (υπογλυκαιμία και ζάχαρο σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, αστάθεια, βραδυκαρδία κ.λ.π.) και τον κίνδυνο από την πλημμελή παροχή ιατρικής φροντίδας στις φυλακές.

Αύριο, ενδέχεται πάντως να συζητηθούν στο Συμβούλιο Εφετών οι προσφυγές των τριών κατηγορουμένων κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης τους.

Ο εισαγγελέας ωστόσο έχει προτείνει ν’ απορριφθούν. Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, έκαναν λόγο για «φρονηματικές διώξεις, καταπάτηση κάθε τεκμηρίου αθωότητας» που προοιωνίζουν, όπως υποστήριξαν αυθαίρετες παραπομπές και δίκες σκοπιμότητας.