ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Νέος γύρος καταθέσεων από γιατρούς για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Νέος γύρος καταθέσεων από γιατρούς για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας: Ξεκινάει νέος γύρος καταθέσεων

Νέος κύκλος καταθέσεων για τη δολοφονία της εννιάχρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα με κεταμίνη, ξεκινάει σήμερα.

Συγκεκριμένα, η 18η ανακρίτρια θα λάβει καταθέσεις από τους γιατρούς του «Αγλαΐα Κυριακού» και του «Ωνασείου», νοσοκομεία στα οποία είχε νοσηλευτεί το παιδί. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν καταθέσει 25 γιατροί και νοσηλευτές από το νοσοκομείο της Πάτρας.

Οι νέοι μάρτυρες αναμένεται να περιγράψουν αναλυτικά τι συνέβη κατά το διάστημα νοσηλείας της 9χρονης.

Την ίδια ώρα, η ανακρίτρια αναμένει να λάβει ακόμη δύο εκθέσεις. Πρόκειται για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και τη συμπληρωτική έκθεση για το ηλεκτρονικό απόρρητο της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η προφυλακισθείσα έχει δώσει στις Αρχές τους κωδικούς του smartphone της και του email με την ονομασία «tanalias», ωστόσο το Chrome είναι «κλειδωμένο» με ένα δεύτερο email και άγνωστο κωδικό, άρα, δεν μπορεί να γίνει έρευνα στις αναζητήσεις που είχαν γίνει.

Αποκάλυψη από τον δικηγόρο Ρούλας Πισπιρίγκου: Δύο φορές χορηγήθηκε κεταμίνη με συνταγή στη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο Ρίου


Μια νέα πληροφορία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, η οποία επιβεβαιώνεται και από τη δικογραφία, ανατρέποντας όσα γνωρίζουμε για την κεταμίνη, τη θανατηφόρα ουσία που, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού, της χορηγήθηκε σε τέτοια ποσότητα που οδήγησε στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο Όθων Παπαδόπουλος υποστήριξε συγκεκριμένα πως η ουσία συνταγογραφήθηκε και χορηγήθηκε στο παιδί δύο φορές, όταν νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου – κάτι που αποδεικνύεται κι από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού.

Η πρώτη χορήγηση έγινε στις 11/4/21 – όταν το παιδί έπαθε το πρώτο επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα την τετραπληγία του – και η δεύτερη στις 5/6/21.

«Και στις δύο περιπτώσεις η κεταμίνη χορηγήθηκε συνταγογραφημένα, καθώς έγινε διασωλήνωση. Στην πρώτη περίπτωση χορήθηγηκε ποσότητα 2,8 ml και στην άλλη 5,6 ml», σημείωσε ο Όθων Παπαδόπουλος, κάνοντας παράλληλα αναφορά σε μια τριπλή σειρά γεγονότων: MEΘ – διασωλήνωση – κεταμίνη».

Στο περιστατικό της 29ης Ιανουαρίου έχουμε επέμβαση της ΜΕΘ, διασωλήνωση που γίνεται στην προσπάθεια αναζωογόνησης του παιδιού – και σε αντίθεση με τα αντίστοιχα περιστατικά δεν έχουμε επίσημα, τουλάχιστον, χρήση κεταμίνης».

Η σημαντική διαφορά είναι πως η επίμαχη διασωλήνωση έγινε σε άλλο νοσοκομείο – το «Αγλαΐα Κυριακού» – όπου όμως έχει επιβεβαιωθεί πλέον πως υπήρχε η κεταμίνη.

Σημειώνεται πως η Εντατική του Νοσοκομείου του Ρίου έχει επιβεβαιώσει τη χρήση κεταμίνης στο παιδί – μετά τη διασωλήνωση, αλλά εντός της ΜΕΘ – προκειμένου να μην υποφέρει από την τραχειοστομία στην οποία υποβλήθηκε η Τζωρτζίνα, έπειτα από το επεισόδιο που οδήγησε στην τετραπληγία της.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα - Η ιατροδικαστής Τσιόλα σπάει τη σιωπή της: Εγώ πήγα στην εισαγγελία και ξεκίνησε η έρευνα

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα SMS που έστελνε στους γιατρούς μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Πάτρα: «Το σπίτι του θανάτου» - Νέα συνθήματα κατά Ρούλας και Μάνου