ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα βενζίνης: Παραμένει ανοικτή η πλατφόρμα του Fuel Pass - Πώς θα πάρετε τα χρήματα

Επίδομα βενζίνης: Παραμένει ανοικτή η πλατφόρμα του Fuel Pass - Πώς θα πάρετε τα χρήματα
Intime News

Επίδομα Βενζίνης: Κοντά στο ένα εκατομμύριο έφτασαν οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr, βάσει των στοιχείων που έγιναν γνωστά το μεσημέρι του Σαββάτου (30/4)

Από το πρωί του Σαββάτου (30/4) η πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr άνοιξε για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως του ΑΦΜ, όπως γινόταν μέχρι και την Παρασκευή. Η πλατφόρμα για το Fuel Pass άνοιξε την Τρίτη (26/4) και μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, οι αιτήσεις για το επίδομα έφτασαν το ένα εκατομμύριο, με τις πληρωμές να αγγίζουν τα 11 εκατ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να έχει φτάσει την Τρίτη (3/5) τα 20 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, δεν υπάρχει σκέψη της κυβέρνησης να κλείσει η πλατφόρμα, ενώ τονίζεται πως η ψηφιακή κάρτα με το ποσό της επιδότησης είναι μόνο για την αγορά καυσίμου και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικές αγορές.

Πώς εκδίδω το Fuel Pass

Οι δικαιούχοι του προγράμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο vouchers.gov.gr, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet). Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική εφαρμογή ξεκίνησαν τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους.

Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)

Πώς γίνεται η καταβολή του ποσού

H καταβολή του ποσού γίνεται μέσω δύο (2) μεθόδων:

  • Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone.
  • Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.
    To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:
  • Alpha Bank
  • Τράπεζα Πειραιώς
  • Εθνική Τράπεζα
  • Eurobank
  • Viva
  • Παγκρήτια Τράπεζα

Επίδομα βενζίνης: Πότε γίνεται η κατάθεση της ενίσχυσης

Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την ημ/νία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

Πού και πώς το χρησιμοποιώ;

  • H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα.
  • Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπο σας μέχρι την 31/07/2022.