ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός παιδιού ΑΜΕΑ σε ειδικό σχολείο - Συγκάλυψη καταγγέλλει ο πατέρας του

Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός παιδιού ΑΜΕΑ σε ειδικό σχολείο - Συγκάλυψη καταγγέλλει ο πατέρας του
Σύμφωνα με την καταγγελία, στο συγκεκριμένο ειδικό σχολείο έχουν υπάρξει και άλλα παρόμοια περιστατικά
Pixabay

Πατέρας καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό του παιδιού του από συμμαθητές του σε ειδικό σχολείο της Πάτρας.

Το περιστατικό συνέβη το 2019 αλλά στο εδώλιο αντί για τους υπεύθυνους της σχολικής μονάδας όπως υποστηρίζει, κάθησαν ανήλικοι μαθητές ΑΜΕΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, o κ. Δημήτρης μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου του από συμμαθητές του σε ειδικό σχολείο της Πάτρας το 2019 ακόμα ψάχνει να βρει το δίκιο του καθώς όπως καταγγέλλει οι πραγματικά υπεύθυνοι έμειναν ατιμώρητοι.

«Σηκώσαμε την μπλούζα και είδαμε ένα γδαρμένο πράγμα, τον χτυπούσαν μπουνιές, κλωτσιές και με καλάμια και κατονομάζει ποιοι τον χτύπησαν. Αυτό δεν είναι σχολείο, είναι αποθήκη παιδιών!», δηλώνει αγανακτισμένος ο πατέρας του ανήλικου.

Ο πατέρας του μικρού Χάρη κινήθηκε νομικά καταθέτοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Προς μεγάλη του έκπληξη, στο εδώλιο του κατηγορούμενου είδε συμμαθητές του γιου του και όχι εκπαιδευτικούς που είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, ώστε να αποφεύγονται ακραίες συμπεριφορές βίας.

Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, η πλευρά του θύματος θα αιτηθεί στην εισαγγελία Πατρών την παραλαβή των πρακτικών της δίκης προκειμένου να αποδώσει ευθύνες όπου αναλογούν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στο συγκεκριμένο ειδικό σχολείο έχουν υπάρξει και άλλα παρόμοια περιστατικά. Ο μικρός μαθητής μετά τον ξυλοδαρμό του νοσηλεύτηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί του ρεπορτάζ του Star