ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Θύμα απάτης ιδιοκτήτης βενζινάδικου – Παρίστανε γνωστό έμπορο αυτοκινήτων και άρπαξε 13.000

Λάρισα: Θύμα απάτης ιδιοκτήτης βενζινάδικου – Παρίστανε γνωστό έμπορο αυτοκινήτων και άρπαξε 13.000
Απατεώνας παρίστανε γνωστό Λαρισαίο έμπορο αυτοκινήτων και άρπαξε από 49χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων 13.000 ευρώ.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Λάρισα: Το νέο κόλπο απατεώνων για να αρπάζουν τεράστια χρηματικά ποσά.

Νέα μέθοδο ακολουθούν απατεώνες προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» άγνωστος άνδρας άρπαξε 13.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό 49χρονου Λαρισαίου επιχειρηματία.

Ο άγνωστος δράστης επικοινώνησε με τον 49χρονο Λαρισαίο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και παρουσιάστηκε με το όνομα Λαρισαίου, υπαρκτού ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων.

Ο υποτιθέμενος έμπορος αυτοκινήτων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 49χρονο και ισχυρίστηκε πως έφερε δέκα αυτοκίνητα, τα οποία δεν έχουν καύσιμα και για τον λόγο αυτό ήθελε να τα εφοδιάσει με πετρέλαιο αξίας 500 ευρώ.

Ο ίδιος ζήτησε να πληρώσει από απόσταση και ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού για να πιστώσει το χρηματικό αντίτιμο. Μέσω άλλης εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο στη συνέχεια (Viber), αλλά και γραπτού μηνύματος στο κινητό του 49χρονου, ο δράστης του απέστειλε μήνυμα που τον παρέπεμπε σε σύνδεσμο που εμοίαζε με το περιβάλλον της Τράπεζας.

Την επόμενη ημέρα ο 49χρονος δέχτηκε εκ νέου τηλεφώνημα από τον άγνωστο άνδρα, από την ίδια τηλεφωνική σύνδεση, ο οποίος επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα και ζήτησε τον αριθμό λογαριασμού σε άλλη τράπεζα. Έτσι, ο 49χρονος κοινοποίησε τον εταιρικό λογαριασμό και δέχθηκε νέο μήνυμα με συνημμένο σύνδεσμο, ο οποίος αυτής τη φορά παρέπεμπε σε περιβάλλον όμοιο με αυτό άλλης τράπεζας.

Ο 49χρονος καταχώρησε τα διαπιστευτήρια της ηλεκτρονικής συναλλαγής, με τον άγνωστο δράστη να «σηκώνει» 13.000 ευρώ, χρήματα που μεταφέρθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο, άγνωστο στον Λαρισαίο, επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο άγνωστος άνδρας παράλληλα με τον 49χρονο επιχείρησε να στήσει απάτη και σε άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων της Λάρισας, που επικαλέστηκε έτερο (Λαρισαίο) ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων. Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Λάρισα με τον θάνατο 27χρονης - Βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της