ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τον θάνατο της 3χρονης στο «Ιπποκράτειο» - Σήμερα η κηδεία

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τον θάνατο της 3χρονης στο «Ιπποκράτειο» - Σήμερα η κηδεία
Θεσσαλονίκη: Απαντήσεις ζητά η οικογένεια της 3χρονης για τις συνθήκες θανάτου του κοριτσιού στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο»
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Θεσσαλονίκη: Απαντήσεις ζητά η οικογένεια της 3χρονης για τις συνθήκες θανάτου του κοριτσιού στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο»

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινωνία της Θεσσαλονίκης την τραγωδία με τον θάνατο του 3χρονου κοριτσιού στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο στο οποίο μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου με ένα πρήξιμο στον αστράγαλο καθώς σήμερα αναμένεται συγγενείς και φίλοι να πουν το τελευταίο «αντίο» στο παιδί στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, σε χωριό της Αιτωλοακαρνανίας με τους γονείς να ψάχνουν ακόμα το γιατί χάθηκε το αγγελούδι τους.

Για την υπόθεση μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο MEGA η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της 3χρονης Κατερίνα Αποστολίδου, σύμφωνα με την οποία είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς να ειπωθεί κάτι για τις συνθήκες θανάτου του κοριτσιού.

«Στο νοσοκομείο από την νεκροτομή δεν μας διαφώτισαν. Νεκροτομικά δεν βρήκαμε κάποια σαφή αιτία. Ακόμα δεν έχω παραλάβει τον ιατρικό φάκελο της μικρής για να δούμε τί έγινε και μέσα στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου είχε ένα πρήξιμο στους αστραγάλους και πονούσε το χέρι του, αλλά είχε και χαμηλό πυρετό. Το εξέτασε και ορθοπεδικός αλλά δεν βρήκε κάτι. Στην πορεία της νοσηλείας εμφάνισε και ένα εξάνθημα. Δεν πήρε ποτέ εξιτήριο το παιδί, τις τελευταίες μέρες επιδεινώθηκε η κατάστασή του γι’ αυτό πήγε στο Ιπποκράτειο» είπε η κυρία Αποστολίδου και συμπλήρωσε:

«Έχουν ληφθεί δείγματα για ιστολογικές, βιοχημικές και τοξικολογικές εξετάσεις και ενδεχομένως να ρίξουν φως. Τα συμπτώματα που μου περιέγραψαν οι γονείς παραπέμπουν στη νόσο Καβασάκι, η οποία δεν είναι θανατηφόρος. Ωστόσο, οι γιατροί δεν είχαν καταλήξει σε ακριβή διάγνωση. Είναι θέμα του νοσοκομείου πότε θα δώσει τον φάκελο στους γονείς».

10 ημέρες έμεινε χωρίς γνωμάτευση

Είναι τεράστιο κοινωνικό θέμα και θα πρέπει να μας προβληματίζει όλους ότι το άτυχο αυτό κοριτσάκι για 10 ημέρες έμεινε χωρίς γνωμάτευση από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν, και τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου μεταφέρθηκε και νοσηλεύθηκε για λίγες ώρες στη ΜΕΘ του, ανέφερε στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «το κοριτσάκι ηλικίας 3 ετών παρουσίασε ένα πρήξιμο με πόνο στον αριστερό αστράγαλο και στη συνέχεια παρουσίασε 38 πυρετό. Η μητέρα του το μετάφερε αμέσως στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου εκεί νοσηλεύτηκε από τις 19 Απριλίου μέχρι και τις 30 Απριλίου αδιάγνωστο. Δηλαδή για όλο αυτό το διάστημα των 11 ημερών δεν είχαν καταλήξει οι γιατροί από τι έπασχε το παιδί με αποτέλεσμα στις 30 του μηνά το οξυγόνο στο αίμα να πέσει σε χαμηλά επίπεδα και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου μετά από δύο ώρες απεβίωσε».

Και πρόσθεσε: «Μέχρι σήμερα, ακόμα και μετά την νεκροψία – νεκροτομή κανένα από τα 2 νοσοκομεία δεν ξέρει την αιτία θανάτου του. Επίσης θέλω να σας πω, ότι παρά το γεγονός ότι η ιατροδικαστής ζήτησε ενημερωτικό σημείωμα από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου μέχρι και την ώρα που τελείωσε η νεκροψία δεν είχε αποσταλεί ενημερωτικό σημείωμα. Είναι ένα θέμα το οποίο έχει πολύ μεγάλες διαστάσεις, κυρίως κοινωνικές, διότι φανταστείτε ένα παιδάκι το 2022 σε τέτοιο νοσοκομείο να παραμένει αδιάγνωστο και να πεθαίνει. Καταλαβαίνεται ότι δεν αφορά μόνο αυτή την οικογένεια η οποία θρηνεί. Οι γονείς του παιδιού είναι σε τραγική κατάσταση. Το παιδί τους το θάβουν αύριο στην Αιτωλοακαρνανία στο χωριό του πατέρα. Αυτό που τους συνέβη δεν θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν».

Επιπλέον ο κ. Διαλυνάς τόνισε στο Newsbomb.gr: «Εμένα η υπόθεση μου ανετέθη χθες και καταθέσαμε μήνυση, ζήτησα νεκροψία και όρισα τεχνικό σύμβουλο. Η μήνυση είναι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά παντός υπευθύνου. Επίσης, θα πρέπει να πούμε ότι εφόσον δεν έδωσαν κανένα ενημερωτικό σημείωμα στην ιατροδικαστή, είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω άμεσα ολόκληρο τον φάκελο από το νοσοκομείο, αλλιώς θα ζητήσω την κατάσχεσή του. Είναι ένα γεγονός με τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις. Είμαι παππούς ενός 3χρονου και έχω πραγματικά τρελαθεί».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας της 3χρονης - «Οι γονείς δεν θα το ξεπεράσουν»

Θεσσαλονίκη: Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας της 3χρονης διέταξε το υπουργείο Υγείας