ΕΛΛΑΔΑ

Μάσκες: Πότε θα τις αποχωριστούμε πλήρως - Η εκτίμηση Μαγιορκίνη

Μάσκες: Πότε θα τις αποχωριστούμε πλήρως - Η εκτίμηση Μαγιορκίνη
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στο πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη χρήση της μάσκας κατά του κορονοϊού
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στο πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη χρήση της μάσκας κατά του κορονοϊού

Το πότε θα αποχωριστούμε πλήρως τις μάσκες παραμένει ένα από τα αναπάντητα ακόμα ερωτήματα τόσο για τους ειδικούς όσο και για την κυβέρνηση καθώς πλησιάζει η 1η Ιουνίου οπότε και, όπως έχει ανακοινωθεί θα σταματήσει η υποχρεωτική χρήση της σε εσωτερικούς χώρους με κάποιες εξαιρέσεις.

Για το θέμα της μάσκας μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος αρχικά σημείωσε πως όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να φοράνε μάσκες.

«Η συζήτηση γίνεται για να δούμε πως κινούνται τα επιδημιολογικά στοιχεία. Είναι μία κατάσταση ακόμα ρευστή. Είναι η μεγαλύτερη χρονική περίοδος που βλέπουμε ύφεση», δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν δύο μεταλλάξεις της Όμικρον που είδαμε να αυξάνονται στην Αφρική. Είναι μία κατάσταση που ακόμα δεν την ξέρουμε, δεν την κατανοούμε πλήρως. Τα παγκόσμια στοιχεία όμως είναι καλά, έχουν πέσει τα κρούσματα σε ιστορικό χαμηλό και οι θάνατοι το ίδιο».

Ο κ. Μαγιορκίνης άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο για ενισχυτικές δόσεις μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με στόχο να «προλάβουν» τον Οκτώβριο, όμως η πρόταση αυτή δεν έχει κλειδώσει ακόμα.

Ο Θάνος Πλεύρης, πάντως, σε δηλώσεις του την Τετάρτη υποστήριξε ότι οι οριστικές αποφάσεις για τη χρήση μάσκας θα ληφθούν την 1η Ιουνίου αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή με τη διπλή μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό: Τι έδειξε νέα έρευνα