ΕΛΛΑΔΑ

Συγκινεί ο πατέρας της 3χρονης Κατερίνας που πέθανε από άγνωστη αιτία: Θέλω να δικαιωθεί η ψυχή της

Συγκινεί ο πατέρας της 3χρονης Κατερίνας που πέθανε από άγνωστη αιτία: Θέλω να δικαιωθεί η ψυχή της
Ο πατέρας της 3χρονης Κατερίνας που κατέληξε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» μίλησε για τον θάνατο του παιδιού του
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Θεσσαλονίκη: Ο πατέρας της 3χρονης Κατερίνας που κατέληξε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» μίλησε για τον θάνατο του παιδιού του

Την θλίψη του και τα ερωτήματα που βασανίζουν τον ίδιο και τη σύζυγό του μετά τον χαμό της κόρης τους, της μόλις 3 ετών Κατερίνας, η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» μετά από νοσηλεία και στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» χωρίς κανείς μέχρι στιγμής να έχει πει στους τραγικούς γονείς από τι έχασαν το παιδί τους, εξέφρασε ο πατέρας του μικρού παιδιού.

«Το παιδί μου πέθανε και δεν ξέρω τι έγινε Αυτό ψάχνεται, είμαι γονιός και θέλω να μάθω. Θέλω να βρεθεί ό,τι και να είναι» είπε αρχικά ο πατέρας της 3χρονης μιλώντας στο STAR ευχαριστώντας τον κόσμο για τη στήριξή του.

«Θέλω να μάθω γιατί πήγε το παιδί μου; Μόνο αυτό. Θέλω να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού μου. Θα μπορούσε να είναι το παιδί όλων» κατέληξε ο πατέρας του μικρού κοριτσιού.

Η μητέρα της Κατερίνας εναποθέτει, πλέον, τις ελπίδες της για απαντήσεις στη Δικαιοσύνη προκειμένου, όπως είπε το πρωί της Πέμπτης στο MEGA, να «δικαιωθεί» το παιδί της έστω και μετά θάνατον. «Τίποτα, από εδώ και πέρα ο νόμος. Ο κ. Διαλυνάς θα αποφανθεί. Έχουμε καταθέσει μήνυση, τελείωσε. Εφόσον δεν παίρνουμε απαντήσεις εν ζωή τις ψάχνουμε στον θάνατο» είπε αρχικά η γυναίκα.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο ο θάνατος του παιδιού της να οφείλεται σε ιατρικό λάθος η μητέρα της Κατερίνας απάντησε ότι «αυτό είναι πίστη, ελπίζω να διαψευστεί για να νιώσω ίσως ανακούφιση ότι, τί να πω, ότι δεν μου «έφαγαν» το παιδί; Τί να πω, δεν ξέρω, δεν μπορώ, δεν έχω σκέψη να σας πω, δεν έχω σκέψη, τί να πω; Μακάρι να μην ήταν άρρωστο και να μη το ήξερα; Ή να πω «μου το φάγανε»; Τι είναι καλύτερο;».

Μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του παιδιού της πριν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο η μητέρα της Κατερίνας εμφανίστηκε κατηγορηματική: «Δεν είχε κανένα πρόβλημα, να ήταν σε εξέλιξη, γενικότερα, δεν είχε τίποτα ούτε να παίρνει φάρμακα ούτε τίποτα, το παιδί ήταν υγιέστατο, ένα παιδί που ήταν 3 χρόνων, και έμοιαζε για 5-6. Μέχρι και η νεκροτόμος που το είδε μου λέει: «τί κοπέλα είναι αυτή;». Μου το φάγανε άδικα το παιδί, τελείωσε, τελείωσε. Αν δε ξέρεις τι έχει δεν σε παρακαλάνε οι γονείς να το πάρουν το παιδί από εκεί, επειδή έχουν τη δυνατότητα να το πάνε κάπου καλύτερα, και να σου απαντάνε «εδώ είστε σε καλά χέρια». Όταν δεν ξέρεις δεν είναι κακό να πεις, “δεν ξέρω θα πάμε σε ένα πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο της χώρας, θα έκανα έρανο αν δεν είχα, αλλά…».

«Ο μόνος λόγος που γίνεται όλο αυτό είναι για να γνωρίζει η ψυχούλα του παιδιού μου. Θα βρούμε την άκρη, ακόμα και τώρα ποιος είναι ο λόγος που έγιναν όλα αυτά αν και δεν υπάρχει λόγος. Όλα θα βγουν στη φόρα και στη δημοσιότητα για να ξέρουν ο κόσμος, να προσέχουν τα παιδιά τους και να μην εμπιστεύονται ούτε μία ώρα πουθενά, ούτε τον γιατρό», κατέληξε η μητέρα της Κατερίνας.

Γκάγκα: Οι γιατροί στο «Παπαγεωργίου» έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν

Για το θέμα ρωτήθηκε το πρωί της Πέμπτης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία αρχικά δήλωσε ότι «μας στενοχωρεί ότι δεν έγινε δυνατό να σωθεί ένα παιδί 3 ετών».

Παράλληλα η κυρία Γκάγκα συμπλήρωσε για την υπόθεση ότι «η έκθεση που έχω διαβάσει εγώ, λέει ότι οι γιατροί στο “Παπαγεωργίου” έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει σε ότι αφορά τις εξετάσεις και τα φάρμακα που δόθηκαν στο παιδί».

«Το νοσοκομείο έχει πολύ καλές διαδικασίες και έχει περάσει από διεθνή διαγωνισμό πιστοποίησης των υπηρεσιών του. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι συνάδελφοι μου έκαναν ότι έπρεπε», κατέληξε για το θέμα η Μίνα Γκάγκα.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος 3χρονης: Τι ψάχνουν οι γονείς - Στέλνουν βιολογικό υλικό σε ιδιωτικό εργαστήριο