ΕΛΛΑΔΑ

Candida Auris: Τι επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για τη νέα παγκόσμια απειλή

Candida Auris: Τι επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για τη νέα παγκόσμια απειλή
Η επόμενη απειλή για την ανθρωπότητα είναι το Candida Auris.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Candida Auris: «Το συγκεκριμένο μικρόβιο βρίσκεται μόνο εντός των νοσοκομείων», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Για τον νέο κίνδυνο που απειλεί την ανθρωπότητα «Candida Auris» μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης τονίζοντας πως το συγκεκριμένο μικρόβιο βρίσκεται μόνο εντός των νοσοκομείων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, εξήγησε ότι «αυτό το μικρόβιο – μύκητας βρίσκεται μόνο στα νοσοκομεία. Αντιμετωπίζεται στα πλαίσια των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Βλέπουμε μια αύξηση στην αντοχή στα αντιβιοτικά και το συγκεκριμένο έχει αναπτύξει ανθεκτικότητα στα κοινά φάρμακα που χρησιμοποιούμε για να καταπολεμήσουμε τους μύκητες».

Όπως λέει ο κ. Ζαούτης, έχει ξεκινήσει μια «συστηματική καταγραφή των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων» και σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα.

«Σε γενικές γραμμές οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις αυξάνουν την θνητότητα και την επιβάρυνση στο σύστημα υγείας», ανέφερε.

Για να μπορέσουμε να προλάβουμε αλλά και να καταπολεμήσουμε τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις είναι απαραίτητη η τήρηση πρακτικών, όπως το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών.

«Πρώτο βήμα στην καταπολέμηση αυτών των λοιμώξεων είναι να εφαρμόζουμε αυτές τις πρακτικές, ξεκινώντας από το πλύσιμο των χεριών», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για τον επικίνδυνο μύκητα candida auris