ΕΛΛΑΔΑ

Ακρίβεια: «Στο €1,5 το ψωμί για να βγαίνουμε», «ανησυχούμε για το μέλλον» λένε στο Newsbomb.gr

Ακρίβεια: «Στο €1,5 το ψωμί για να βγαίνουμε», «ανησυχούμε για το μέλλον» λένε στο Newsbomb.gr
Η ακρίβεια εξακολουθεί να προβληματίζει τους πολίτες παρά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Η ακρίβεια εξακολουθεί να προβληματίζει τους πολίτες παρά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Μπορεί η κυβέρνηση να προχώρησε σε νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις αναστέλλοντας στην πραγματικότητα τη ρήτρα αναπροσαρμογής και επιστρέφοντας ένα μέρος των χρημάτων που έχουν πληρώσει οι καταναλωτές τους προηγούμενους 5 μήνες, οι πολίτες, ωστόσο, εξακολουθούν να προβληματίζονται από την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η ενεργειακή κρίση.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε έξω από αρτοποιείο στον Άλιμο και συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη του αλλά και πελάτες επιχειρώντας να αποτυπώσει το πώς βιώνουν οι πολίτες την οικονομική πραγματικότητα.

«Προσπαθούμε να μην αυξήσουμε τις τιμές αν και η ενεργειακή κρίση μας έχει μας έχει επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό καθώς έχουν αυξηθεί 50% τα λειτουργικά έξοδά μας ενώ σε ορισμένα άλευρα η αύξηση είναι άνω του 100%» λέει ο αρτοποιός Τρύφωνας Άγγουρος.

Όπως είπε «τους τελευταίους 2-3 μήνες μπαίνουμε μέσα παρά το γεγονός ότι οι μήνες ήταν καλοί για τον κλάδο μας και το μέλλον είναι δυσοίωνο αν συνεχίσουμε έτσι. Δεν θα αντέξουν πολλά μαγαζιά έτσι».

Σύμφωνα με τον ίδιο «κανονικά για να βγαίνει ένας μέσος φούρνος το ψωμί θα έπρεπε να πωλείται 1,30 έως 1,50 ευρώ αλλά αν το κάνουμε δεν θα έχουμε δουλειά. Κάναμε αγώνα για να βγάλουμε τον κόσμο από τα σούπερ μάρκετ αλλά θα έτσι θα μας φύγει ξανά ο κόσμος».

«Βλέπω τη διαφορά με τις αυξήσεις αλλά δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω και έτσι ακολουθώ τον ρυθμό. Έχω αλλάξει τον τρόπο ζωής, το μέλλον αντί για το καλύτερο πάει όλο και πιο δύσκολα, ανησυχώ, το σκέφτεσαι να πας διακοπές γιατί θα σου λείψει τον χειμώνα» είπε ένας καταναλωτής στο Newsbomb.gr

«Έχει αλλάξει ο τρόπος που ψωνίζουμε, όπου και να πάμε έχουν ακριβύνει τα πάντα. Δεν υπάρχει κάτι που να έχει μείνει σε φυσιολογικά επίπεδα. Ελπίζω ότι θα αλλάξει γιατί δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι και ελπίζω να αλλάξει γρήγορα» προσθέτει μια άλλη καταναλωτής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τρίτος καταναλωτής ο οποίος είπε πως «όχι απλώς χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα, δεν έχουμε για να αγοράσουμε. Σήμερα τελείωσε η μια σύνταξη με τους λογαριασμούς. Περιμένω τον λογαριασμό της ΔΕΗ και τρέμω τι θα μου έρθει»