ΕΛΛΑΔΑ

Μονεμβασιά: Ο δράστης του φονικού αρνείται να περάσει ψυχιατρική και τοξοκολογική εξέταση

Μονεμβασιά
Σήμερα το απόγευμα απολογείται ο δράστης
Newsbomb.gr

Ο δράστης του φονικού της Μονεμβασιάς, αρνήθηκε να υποβληθεί σε εξέταση από ψυχίατρο καθώς όπως επιμένει δεν έχει κανένα πρόβλημα

Αίτημα για τοξικολογικές εξετάσεις και διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης κατατέθηκε στην Ανακρίτρια Σπάρτης, για τον 52χρονο από τη Μονεμβασιά ο οποίος με το αυτοκίνητό του, σε κατάσταση αμόκ, χτύπησε δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν δυο 77χρονοι, τους οποίους στη συνέχεια τους παρέσυρε με το όχημα για πολλά μέτρα.

Από την πλευρά του ο δράστης αρνήθηκε να υποβληθεί σε εξέταση από ψυχίατρο καθώς όπως επιμένει δεν έχει κανένα πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, αναμένεται να απολογηθεί ο δράστης του φρικτού φονικού, ο οποίος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Σκάλας Λακωνίας. Ο ίδιος ισχυρίζεται προανακριτικά ότι δεν θυμάται τίποτα.

Ως μία «τραγωδία με τρία θύματα» χαρακτήρισε το σοκαριστικό τροχαίο στη Μονεμβασιά ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 52χρονου οδηγού, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μηχανάκι, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Σε ανακοίνωσή του, ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτηρίζει απόλυτα λανθασμένη την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον εντολέα για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφού η υπόθεση αφορά ένα τροχαίο δυστύχημα με δράστη εντελώς ακαταλόγιστο, «που θα έπρεπε ήδη να είναι υπό την επιμέλεια των ψυχιάτρων της ψυχιατρικής κλινικής Τριπόλεως και όχι να αντιμετωπίζεται ως ένας υγιής δράστης».

Ωστόσο, ο 52χρονος αρνείται να υποβληθεί στα ψυχιατρικά τεστ καθώς πιστεύει ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα, και αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

Μονεμβασιά: Τι έκανε ο 52χρονος πριν τη φονική πορεία - «45 λεπτά πριν μπήκε στο Ι.Χ. μου»

Μονεμβασιά: Συγκλονιστικό βίντεο μετά το τροχαίο με τους δύο νεκρούς - «Κόλλησε το μυαλό μου»