ΕΛΛΑΔΑ

Αιφνίδιος θάνατος 7χρονου στο «Ιπποκράτειο» - Φοβούνται τη νόσο των «λεγεωνάριων» οι γιατροί

Αιφνίδιος θάνατος 7χρονου στο «Ιπποκράτειο» - Φοβούνται νόσο των «λεγεωνάριων» οι γιατροί
Ανείπωτη τραγωδία για τους γονείς ενός 7χρονου αγοριού στη Θεσσαλονίκη.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Δεν χωρά ανθρώπινος νους τη νέα τραγωδία με θύμα έναν 7χρονο στη Θεσσαλονίκη

Το απόγευμα της Τρίτης ένα 7χρονο αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Γιατροί του νοσοκομείου που διακομίστηκε ο 7χρονος κάνουν λόγο ότι ο θάνατος του παιδιού οφείλεται στην νόσο των λεγεωναρίων. Πρόκειται για μια οξεία βακτηριακή λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλείται από τα βακτηρίδια τα οποία συχνά προέρχονται από κλιματιστικό.

O πατέρας του 7χρονου μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ανέφερε ότι από το νοσοκομείο οι γιατροί τους είπαν ότι μπορεί για το θάνατο του να φταίει το κλιματιστικό.

«Σαν πρώτη φάση μας είπαν ότι υπήρχε ένα μικρόβιο, λεγεώνα λέγεται, και βρέθηκε αυτό στο αίμα του. Μας είπαν μάλιστα να βγάλουμε τα φίλτρα (κλιματισμού) που έχουμε στα σπίτια μας. Εγώ δεν πιστεύω ούτε μία στο δισεκατομμύριο ότι είναι από αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί τώρα από ένα τέτοιο μικρόβιο, ένα παιδί με τόσο δυνατό ανοσοποιητικό να καταλήγει ουσιαστικά σε τέσσερις ώρες», εξήγησε ο πατέρας.

«Φαίνεται να είναι οξεία λοίμωξη», λένε οι γιατροί

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ο Σπύρος Μαζάνης, παιδίατρος, σημείωσε πως από τα στοιχεία φαίνεται να είναι οξεία λοίμωξη.

«Φαίνεται ότι πρόκειται για κάποια οξεία λοίμωξη. Αν μιλάμε για τη νόσο των λεγεωνάριων πρόκειται για μια κεραυνοβόλο βακτηριακή λοίμωξη του αναπνευστικού, με θνητότητα μέχρι και 30%», ανέφερε.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαζάνης, το μικρόβιο αυτό βρίσκεται στα λιμνάζοντα νερά τόσο των κλιματιστικών όσο και των σωληνώσεων, και όταν βρει τις κατάλληλες συνθήκες «ξυπνάει» και προσβάλλει τον άνθρωπο.

Ο παιδίατρος είπε ότι οι κινήσεις που έγιναν από τους γονείς του 7χρονου ήταν σωστές αφού τον πήγαν κατευθείαν στον γιατρό.

«Υπάρχουν λοιμώξεις και μικρόβια που μπορούν να εξελιχθούν μέσα σε 1 – 2 ώρες και να απειλήσουν τη ζωή», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος διακομίστηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου έχοντας σπασμούς, έντονο πόνο στην κοιλιά και υψηλό πυρετό. Σε εξετάσεις που του έγιναν έδειξαν ότι είχε χαμηλό αιματοκρίτη. Ο 7χρονος, υπέστη ανακοπή και οι γιατροί επί 2,5 ώρες προσπαθούσαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Παραμένει ωστόσο άγνωστο τι προκάλεσε την ανακοπή στο παιδί.

Σύμφωνα με την μητέρα το παιδί δεν είχε κάποιο ιστορικό ασθένειας. Η σορός του παιδιού θα υποβληθεί σε νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Διαβάστε επίσης:

Mητέρα του 7χρονου που πέθανε στο Ιπποκράτειο: «Δεν είχε κανένα θέμα, όλα έγιναν ραγδαία»