ΕΛΛΑΔΑ

Γέμισαν οι παραλιες στην Αττική: Πόσο κόστισε η «πρώτη βουτιά» στις οργανωμένες πλαζ

Γέμισαν οι παραλιες στην Αττική: Πόσο κόστισε η «πρώτη βουτιά» στις οργανωμένες πλαζ
Oι Αθηναίοι, έκαναν και οικονομία προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Με το θερμόμετρο να ανεβαίνει η καλοκαιρινή σεζόν μόλις ξεκίνησε.

«Πλημμύρισαν» από κόσμο οι κοντινές παραλίες της Αττικής καθώς το θερμόμετρο σήμερα άγγιξε τους 28 βαθμούς. Αρκετοί από τους λουόμενους έφεραν καφέ και σνακ μαζί τους για να γλιτώσουν τα περαιτέρω έξοδα και να μην βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

«Έχει πολλή ζέστη. Η θάλασσα είναι ακόμα κρύα, αλλά οι ξαπλώστρες είναι γεμάτες», τόνισε μία λουόμενη μιλώντας στο MEGA.

Παράλληλα οι Αθηναίοι, έκαναν και οικονομία προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις.

«Για τα μικρά φέραμε τοστάκια, κριτσινάκια, τέτοια πράγματα, ίσα ίσα για να περάσουν τη μέρα τους και μετά θα πάνε να φάνε στο σπίτι, λίγο πιο οικονομικά, αλλιώς δεν βγαίνει», αναφέρουν στο MEGA.

«Τα κοκτέιλ είναι πιο πάνω από το budget μας αλλά το αξίζουμε μια στο τόσο να ξοδεύουμε ένα ποσό», σημείωσε χαρακτηριστικά μία λουόμενη.

Στα 88 ευρώ το μπάνιο στην παραλία για μια οικογένεια

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το Σαββατοκύριακο, μία τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να πληρώσει για την είσοδο της σε οργανωμένη παραλία 8 ευρώ το άτομο δηλαδή 32 ευρώ σύνολο.

Για το σετ με ξαπλώστρες 17ευρώ, δηλαδή σύνολο 35 ευρώ, για τον καφέ 4,50 ευρώ το άτομο, δηλαδή 9 ευρώ και για φυσικό χυμό για τα παιδιά 6 ευρώ το άτομο δηλαδή 12 ευρώ, συνολικό κόστος 88 ευρώ χωρίς το φαγητό.

Άλλοι λένε πως οι τιμές μπορεί να είναι φυσιολογικές, ωστόσο και πάλι θα επιλέξουν να φέρουν κάτι από το σπίτι. Το καλοκαίρι πάντως φαίνεται πως είναι εδώ με τον κόσμο να δηλώνει πως χαίρεται που επιτέλους ήρθαν οι ζέστες.

«Είναι ο πιο ζεστός καιρός που έχουμε δει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, είχαμε ένα μακρύ κρύο χειμώνα» δήλωσε τουρίστρια στο MEGA.

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Τα «μπάνια του λαού» γίνονται είδος πολυτελείας - Στα 100 ευρώ η τιμή για τις ξαπλώστρες