ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτονία 12χρονου στον Κολωνό - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό και ο υπολογιστής του

Αυτοκτόνησε 12χρονος στον Κολωνό - Το κινητό του θα δώσει τις «απαντήσεις»
Οι γονείς βρήκαν το παιδί τους απαγχονισμένο μέσα στο δωμάτιό του.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Κολωνός: Θλίψη έχει προκαλέσει η αυτοκτονία 12χρονου μέσα στο σπίτι που ζούσε με την οικογένειά του στον Κολωνό. Απαρηγόρητοι οι γονείς του, που τον βρήκαν απαγχονισμένο στο δωμάτιο του, αλλά και ο αδελφός του.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν το 12χρονο παιδί στο απονενοημένο διάβημα, ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει ανοίξει έρευνα για το τραγικό περιστατικό, προκειμένου να εξεταστούν οι λόγοι που οδήγησαν τον ανήλικο στο απονενοημένο διάβημα.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ληφθούν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Κολωνού, που ασχολούνται με την υπόθεση, καταθέσεις από τους γονείς και συμμαθητές του, ενώ αναμένεται να ερευνήσουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ανήλικου, αλλά και εάν ήταν ενεργός στα social media, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο 14 χρόνος μπορεί να έχει επηρεαστεί από κάποιον για να βάλει τέλος στην ζωή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δίπλα στον 14χρονο – που ήταν αθλητής, όπως και ο αδελφός του – βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο ήδη έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστεί και αυτό εξονυχιστικά.

Μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί εάν ο ανήλικος μπορεί να συμμετείχε σε κάποιο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι προκλήσεων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, είναι ένα από τα σενάρια που θα εξεταστούν. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν υπάρχουν το τελευταίο διάστημα καταγγελίες για κάποιο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι.

Σημειώνεται ότι αυτοκτονίες σε αυτή την ηλικία είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Σήμερα Δευτέρα αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του.