ΕΛΛΑΔΑ

LA Times: Η Ελλάδα πάει «κουτσαίνοντας» στους Ολυμπιακούς

LA Times: Η Ελλάδα πάει «κουτσαίνοντας» στους Ολυμπιακούς

Η Ελλάδα εν μέσω κρίσης, πάει κουτσαίνοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των Los Angeles Times.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι προετοιμασίες για την τελετή της φλόγας έχουν καθυστερήσει, την ώρα που η χρηματοδότηση των αθλητών έχει μειωθεί σημαντικά. Η κυβέρνηση και οι αθλητές προσανατολίζονται να στείλουν μια μικρή ομάδα στο Λονδίνο.

Ο προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει για τη συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών, ωστόσο επισημαίνει ότι η προπόνηση κάτω από τον πόνο της λιτότητας είναι σχεδόν αδύνατη.

Αυτόν τον μήνα, η Ομοσπονδία Στίβου ανέστειλε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις λόγω των περικοπών, που ανέρχονται στο 1/3 του ετήσιου προϋπολογισμού της. Με μέλη περίπου 20.000 αθλητές, η Ομοσπονδία έχει αφήσει δεκάδες προπονητές και μέλη του προσωπικού υποστήριξης για σχεδόν 10 μήνες.

Η Ελλάδα ουδέποτε έχει λείψει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αναβίωση τους, το 1896, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε κατά καιρούς. Αν μετά από 116 χρόνια οι αθλητές μας απουσίαζαν, θα ήταν σαν να ατιμάζαμε την ιστορία μας.

Προβλήματα στην προπόνηση

Λόγω της κρίσης, τα προβλήματα στην προπόνηση ήταν τεράστια. Βασικές επισκευές αναβλήθηκαν ακόμη και στο Ολυμπιακό Στάδιο, η στέγη του οποίου παρουσίασε διαρροή. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θέρμανση υπήρχε μόνο για μία ώρα την ημέρα, ενώ το ζεστό νερό είχε κοπεί.

«Είμαστε πίσω στον 19ο αιώνα» δήλωσε στους Los Angeles Times ο πατέρας του πρωταθλητή Δημήτη Χονδροκούκη, Κυριάκος, που απαγόρευσε σε όλους τους πολιτικούς να μετάσχουν στην πανηγυρική επιστροφή του γιου του, όταν στέφθηκε νικητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Όπως λέει ο κ. Χονδροκούκης, «κάθε επιτυχία ενός Έλληνα αθλητή αυτές τις ημέρες, σηματοδοτεί ένα μυθικό κατόρθωμα, έναν άθλο του Ηρακλή».