ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρικάκος: Από το ΑΠΘ ξεκινά αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Θεοδωρικάκος: Από το ΑΠΘ ξεκινά αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία
O Τάκης Θεοδωρικάκος διεμήνυσε ότι «ο νόμος είναι ο νόμος, και θα τηρείται από όλους»
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

O Τάκης Θεοδωρικάκος διεμήνυσε ότι «ο νόμος είναι ο νόμος, και θα τηρείται από όλους»

Για τη δράση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, την κατάσταση στο ΑΠΘ, τους αυξημένους ελέγχους της ΕΛΑΣ στους δρόμους αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και για τον δήμο Αθηναιών μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αρχικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε ότι η «πρεμιέρα» για την πανεπιστημιακή αστυνομία αναμένεται στις αρχές Ιουνίου «ξεκινώντας από το ΑΠΘ και στη συνέχεια στους χώρους Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης» καθώς αύριο, Τρίτη, ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των μελών της ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) ώστε να ξεκινήσουν μετά από ολιγοήμερη άδεια.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε, επίσης, σε αναμονή του Προεδρικού Διατάγματος για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περιμένει από τις πρυτανικές αρχές να βάλουν τουρνικέ «γιατί βασική αποστολή των ΟΠΠΙ θα είναι η ελεγχόμενη είσοδος εντός των χώρων των πανεπιστημίων».

«Στο ΑΠΘ η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τον πρύτανη έβαλε τέλος σε μια κατάληψη 34 ετών. Ο πρύτανης έχει αποφασίσει κατασκευή βιβλιοθήκης, η ΕΛΑΣ, όχι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, θα βρίσκεται στο χώρο του πανεπιστήμιου για να διασφαλιστεί ο χώρος και να αποδοθεί σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές» επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κάνοντας απολογισμό των δράσεων της ΕΛΑΣ ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της καθώς, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, «έχουμε υπερδιπλασιάσει τις νυχτερινές περιπολίες, όταν παρέλαβα τη θέση περιπολούσαν κάθε βραδύ 60 περιπολικά της ΕΛΑΣ, σήμερα περιπολούν 150 τα βράδια. Είναι παράγοντας που βοηθάει στη σχετική μείωση της εγκληματικότητας κατά 30% περίπου, ενώ έχουμε ενισχύσει με 1.000 αστυνομικούς τα ΑΤ στο Λεκανοπέδιο».

Συνεχίζοντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην εκπαίδευση των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ για να απελευθερωθούν αστυνομικές δυνάμεις για να κάνουν τη δουλειά τους.

«Μόνο Παρασκευή και Σαββατοκύριακο που πέρασε η ΕΛΑΣ κατέγραψε 330 παραβάσεις για κόντρες αυτοκινήτων στου Παπάγου, στη λεωφόρο Σχιστού και στην παραλιακή. Έγιναν περίπου 73 συλλήψεις, αφαιρέθηκαν διπλώματα, ενώ στη τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης την εβδομάδα που πέρασε καταγράφηκαν 1.000 παραβάσεις. Ο νόμος είναι ο νόμος, και θα τηρείται από όλους. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε, και αυτό κάνει η ΕΛΑΣ» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Με αφορμή, δε, τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «δεν λύνονται σε οχτώ μήνες προβλήματα που αφορούσαν πολλές δεκαετίες και στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές» και ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με το δήμαρχο Αθηναίων και τα στελέχη του δήμου για να εξεταστούν περαιτέρω τα προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας.