ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε σε συμπλοκή τον σύντροφο της θείας του - Καταδίκη έξι ετών σε 36χρονο

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε σε συμπλοκή τον σύντροφο της θείας του
«Ήταν η κακιά στιγμή, ήμουν σε άμυνα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο 36χρονος
Intime News

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε σε συμπλοκή τον σύντροφο της θείας του επειδή ήταν βίαιος απέναντι της - Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών

Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε 36χρονος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για τον θάνατο 28χρονου από το Πακιστάν, κοντά στον οικισμό Ρομά του Αγίου Ραφαήλ Σερρών, ύστερα από μεταξύ τους συμπλοκή. Αφορμή φέρεται να στάθηκε η βίαια συμπεριφορά του αλλοδαπού απέναντι στη 46χρονη θεία του κατηγορούμενου, με την οποία το θύμα διατηρούσε σχέση, έχοντας αποκτήσει κι ένα τέκνο.

Ο 36χρονος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθ' υπέρβαση των ορίων της νόμιμης άμυνας. Το Δικαστήριο τού αναγνώρισε ελαφρυντικό και αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο μέχρι το Εφετείο, υπό τον όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το έγκλημα τελέστηκε στις 21 Μαΐου 2021, ενώ είχε προηγηθεί, λίγες ώρες νωρίτερα, η καταδίκη του θύματος από το Πλημμελειοδικείο Σερρών (σε ποινή με αναστολή) για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της 46χρονης συντρόφου του. Καθώς, ο νεαρός αλλοδαπός φέρεται να επέστρεψε στο σπίτι με επιθετικές διαθέσεις, κλήθηκε στην περιοχή ο 36χρονος.

Όπως απολογήθηκε ο κατηγορούμενος, συνάντησε το θύμα έξω από τον οικισμό και πριν προλάβει να βγει από το αυτοκίνητό του δέχθηκε επίθεση με ξύλινο κοντάρι, επειδή τον θεώρησε υπαίτιο που βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη. Κατά τη συμπλοκή που ακολούθησε, ο κατηγορούμενος φέρεται να κατάφερε με το κοντάρι βαριά χτυπήματα στο κεφάλι του αλλοδαπού, από τα οποία προήλθε ο θάνατός του ύστερα από αρκετές μέρες νοσηλείας.

«Δεν είχα σκοπό να του κάνω κακό. Ήταν η κακιά στιγμή, ήμουν σε άμυνα», ανέφερε -μεταξύ άλλων- στην απολογία του, τονίζοντας ότι μετά το περιστατικό μετέφερε ο ίδιος το θύμα στο νοσοκομείο των Σερρών. Για την ίδια υπόθεση κατέστη κατηγορούμενος και ο 33χρονος αδελφός του, αλλά το Δικαστήριο τον αθώωσε, καθώς δέχθηκε ότι δεν ήταν παρών στο επεισόδιο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ