ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Silver Alert στο Newsbomb.gr: Ακόμα και αν δεν βρεθεί ο Θύμιος κάποιοι θα πληρώσουν

Πρόεδρος Silver Alert στο Newsbomb.gr: Ακόμα και αν δεν βρεθεί ο Θύμιος κάποιοι θα πληρώσουν
«Εντός διαστήματος δύο μηνών ο Ευθύμης είχε πάει τρεις φορές στην αστυνομία για να καταγγείλει το bullying, αλλά μόνο τον άκουσαν»

«Όπου βρίσκεται ο Ευθύμης να καλέσει το 1065 και θα πάω εγώ ο ίδιος να τον παραλάβω», τόνισε ο Προέδρος και Διοικητής της Υπηρεσίας Silver Alert, κ. Κουρούκλης.

Εντείνεται η ανησυχία για την τύχη του 39χρονου Θύμιου Μπουγά που έπεσε θύμα άγριου εκφοβισμού στον Πύργο. Από την Τετάρτη 4 Μαΐου, μέχρι και σήμερα τα ίχνη του έχουν χαθεί και παρά τις έρευνες ακόμα και κλιμακίου της ΕΜΑΚ που έφτασε στην περιοχή παραμένει αγνοούμενος.

Για τον Θύμιο Μπουγά έχει εκδοθεί Silver Alert. Ο Πρόεδρος και Διοικητής της Υπηρεσίας Silver Alert, Γεράσιμος Κουρούκλης, μίλησε στο Newsbomb.gr για τις «δεκάδες κλήσεις δεχόμαστε καθημερινά. Ωστόσο, στο σύνολό τους οι κλήσεις δεν μας πάνε πουθενά και αυτό δεν είναι καλό».

Ο κ. Κουρούκλης ανέφερε πως υπήρχε μια ομάδα «ανθρώπων που μέσα από ένα φόρουμ πρόσφεραν εθελοντικά την βοήθειά τους, δουλεύοντας όλοι μαζί, για να βρούνε νοσηλευτική μονάδα και γιατρούς, ώστε να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του προσώπου του Ευθύμη. Δυστυχώς, ενώ όλα ήταν έτοιμα, ο Ευθύμης εξαφανίστηκε. Υπήρχαν φίλοι αλλά και γείτονές του, οι οποίοι ενδιαφερόντουσαν και συμμετείχαν στο φόρουμ ώστε να βρεθεί λύση και να μπορέσει ο Θύμιος να φτιάξει το πρόσωπό του».

Και συνέχισε: «Εξαφανίστηκε στις 4 Μαΐου. Εντός διαστήματος δύο μηνών ο Ευθύμης είχε πάει τρεις φορές στην αστυνομία για να καταγγείλει το bullying, αλλά μόνο τον άκουσαν».

Τα ερωτήματα του Προέδρου και Διοικητή της Υπηρεσίας Silver Alert

«Η εξαφάνισή του είναι οικειοθελής; Μακάρι! Βαρέθηκε τη ζωή του και δεν άντεξε το bullying και είπε να βάλει τέλος; Ουαί και αλίμονο... Κάποιο τον έβγαλαν από την μέση; Ουαί και αλίμονο... Ακόμα και αν δεν βρεθεί ο Ευθύμης κάποιοι άνθρωποι πρέπει να πληρώσουν. Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να τιμωρηθούν. Εμείς ετοιμάζουμε ήδη δικογραφία».

«Όπου βρίσκεται ο Ευθύμης να καλέσει το 1065 και θα πάω εγώ ο ίδιος να τον παραλάβω», τόνισε ο κ. Κουρούκλης.

Πύργος: Ραγδαίες εξελίξεις στην εξαφάνιση του Θύμιου - «Είναι ζωντανός και κρύβεται»

Αισιοδοξούν οι αστυνομικές αρχές ότι ζει ο 39χρονος Θύμιος Μπουγάς που έχει εξαφανιστεί τις τελευταίες 10 μέρες από προσώπου γης του Πύργου, μετά το μπούλινγκ που υπέστη από θρασύδειλους νεαρούς.

«Ο αγνοούμενος κι άλλες φορές στο παρελθόν επέλεγε την εξαφάνιση. Οι συντοπίτες του τον έχασαν από τα μάτια τους επί δύο-τρεις μήνες. Είχε λόγους να εξαφανίζεται και να κρύβεται» είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» αξιόπιστη αστυνομική πηγή που δεν θέλησε να διευκρινίσει για ποιους λόγους αποφάσιζε να μην δίνει σημεία ζωής…

Βέβαια, τούτη τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά, επειδή έπεσε θύμα επίθεσης ανεγκέφαλων που πετούσαν βεγγαλικά για να τον αναγκάσουν να βγει από το σπίτι του. Ταυτόχρονα σερνόταν η φήμη στον Πύργο ότι κυκλοφορούσε με τσεκούρι και αποτελούσε δημόσιο κίνδυνο, όμως κάτι τέτοιο ήταν εντελώς ψευδές.
Παρά ταύτα η εκτίμηση της τοπικής ΕΛΑΣ είναι ότι ο Θύμιος Μπουγάς εξαφανίστηκε, γιατί επιθυμεί να ξεχαστεί η περιπέτειά του.

Ο 39χρονος, ως γνωστόν, φοράει πάντα μάσκα διότι είχε πέσει πριν από 13 χρόνια θύμα τροχαίου και από τότε είναι παραμορφωμένο το πρόσωπό του. Εκτοτε, ζει με ένα επίδομα 630 ευρώ, που παίρνει ανά δίμηνο, γεγονός που σημαίνει ότι τα φέρνει δύσκολα βόλτα.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, επειδή νεαροί συμπολίτες του τον χλεύαζαν, τον προπηλάκιζαν και την ευρεία δημοσιογραφική έκταση που πήρε το θέμα, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ευαισθητοποιήθηκε και ευχήθηκε να εμφανιστεί ο Θύμιος, με την δέσμευση ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του 39χρονου.

Ως προς τους θλιβερούς πρωταγωνιστές του μπούλινγκ, η ΕΛΑΣ Ηλείας προσήγαγε δύο άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στις επιθέσεις κατά του συμπαθούς Θύμιου και θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

Πύργος: Ραγδαίες εξελίξεις στην εξαφάνιση του Θύμιου - «Είναι ζωντανός και κρύβεται»

Πύργος: Αγνοούμενος για 13η ημέρα ο Θύμιος Μπουγάς - Ο εισαγγελέας αποφασίζει για τους 11 νταήδες

Εξαφάνιση Θύμιου: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τους «πιτσιρικάδες» νταήδες του Πύργου

Πύργος: Συνεχίζεται η αγωνία για τον Θύμιο - Το bullying και η εξαφάνιση