ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρώτοι λαθρομετανάστες στην Αμυγδαλέζα

Οι πρώτοι λαθρομετανάστες στην Αμυγδαλέζα

Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές ξεκίνησε να λειτουργεί το κέντρο φιλοξενίας παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Άνοιξε τις πύλες του σήμερα το μεσημέρι το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στο χώρο της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Προς το παρόν, σε λειτουργία βρίσκονται οι τρεις από τις συνολικά δεκατρείς πτέρυγες, χωρητικότητας 50 ατόμων η κάθε μία.

Οι πρώτοι 56 παράνομοι μετανάστες έχουν ήδη μεταφερθεί εκεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας όπου βρίσκονται σε μόνιμη βάση συνεργεία του Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για υγειονομικές εξετάσεις.

Ομάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ θα μεταβεί και στα κρατητήρια στην Αμυγδαλέζα προκείμενου να κάνει ιατρικές εξετάσεις στους κρατούμενους.

Οι κάτοικοι της περιοχής εξακολουθούν να αντιδρούν για το κέντρο μεταναστών και το απόγευμα προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Ακαδημία.

amygdaleza1
amygdaleza2

Την ίδια ώρα, κ. Βορίδηςμιλούσε στο δημαρχείο του Μενιδίου. Υποστήριξε ότι αποτελεί θεσμική βία εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Αναφερόμενος στην έναρξη λειτουργίας του κέντρου μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, χαρακτήρισε τη λύση των κοντέινερς ως χωρών διαμονής «παράνομη ενέργεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οικίσκοι προορίζονταν για σεισμοπαθείς και τίθεται νομικό ζήτημα για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου. Άποψη, που είχε υποστηρίξει και μετά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.


Διαβάστε περισσότερα:

Βορίδης: «Παράνομη η Αμυγδαλέζα»