ΕΛΛΑΔΑ

Εφιάλτης το bullying στη χώρα: Μαχαίρωσαν μαθητή με φαλτσέτα μέσα στο σχολείο

Εφιάλτης το bullying στη χώρα: Μαχαίρωσαν μαθητή με φαλτσέτα μέσα στο σχολείο

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για βία μεταξύ ανηλίκων: Καταγγελία σοκ πατέρα – «Δέρνουν καθημερινά τον γιο μου»

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τη βία μεταξύ ανηλίκων, ακόμα και παιδιών δημοτικού, τα οποία ξυλοκοπούνται και μαχαιρώνονται εντός του σχολικού χώρου.

Μιλώντας στο MEGA, πατέρας ανηλίκου από τη βόρεια Ελλάδα, καταγγέλλει ότι ο γιος του τα τελευταία χρόνια πέφτει καθημερινά θύμα bullying

«Δυόμιση, τρία χρόνια τώρα πέφτει συνέχεια θύμα bullying», ανέφερε ο πατέρας, με τους ανηλίκους μάλιστα να μη διστάζουν να μαχαιρώσουν τον γιο του για ένα παιχνίδι.

«Το θέμα του bullying δεν σταματάει παρόλο που έχω έρθει σε επικοινωνία με το σχολείο και την πρωτοβάθμια. Κατά κύριο λόγο αντιμετωπίζει καθημερινό ξυλοδαρμό για λόγους αστείους, όπως ότι κούνησε την καρέκλα του ή γύρισε το κεφάλι του προς τα πίσω ή ότι πήγε να παίξει και δε θέλουν να παίζει».

«Μιλάμε για παιδιά τετάρτης, πέμπτης και έκτης δημοτικού», λέει ο αναστατωμένος πατέρας ο οποίος σημειώνει ότι ο γιος του όταν πέφτει θύμα επίθεσης, απαντά.

«Όταν τον χτυπάνε, αντιδράει». Το αποκορύφωμα ήταν το μαχαίρωμα το οποίο του προκάλεσαν με φαλτσέτα «εντός του σχολικού χώρου, εκτός σχολικού ωραρίου».

«Σε γενικές γραμμές είμαστε ήπιων τόνων, δε θέλουμε να προκαλούμε εντάσεις αλλά αυτό έχει και το όριό του. Όταν μας προκαλούν, αντιδράμε. Έχω κάνει τεράστια υπομονή, πολύωρες συζητήσεις με τη διοίκηση του σχολείου με μηδενικό αποτέλεσμα. Δε θα σταματήσω αν δεν σταματήσει η όλη κατάσταση», κατέληξε ο πατέρας.

Συγκλονίζει μητέρα μαθητή: «Χτυπούσαν τον γιο μου κάθε μέρα στο σχολείο, του έσπασαν χέρι και πόδι»

Μόλις χθες, μητέρα μαθητή περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που βίωσε ο γιος της όταν έπεσε θύμα bullying σε σχολείο της Αττικής. Η μητέρα μιλώντας για τα μαρτύρια που περνούσε ο ανήλικος γιος της ανέφερε ότι χρειάστηκε να κάνει τέσσερα χειρουργεία στο χέρι.

«Το 2016, δύο ημέρες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά, στο δημοτικό σηκώθηκε ένας μαθητής που πήγαινε στο τζούντο και γύρισε τον αντίχειρα του παιδιού μου. Πήρα το παιδί μου από το σχολείο με κλάματα», αφηγήθηκε η μητέρα του παιδιού στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Και όπως περιέγραψε η μητέρα του παιδιού, με την επάνοδό του στο σχολείο ο μαθητής συνέχισε να δέχεται απειλές από το συγκεκριμένο συμμαθητή μέχρι που συνέβη το κακό και του έσπασε το χέρι.

«Είχα ενημερώσει το παιδί μου ότι αν τον χτυπούσαν να μη βγει έξω από το χώρο του σχολείου. Είχαν οι δάσκαλοι το παιδί με κρεμασμένο χέρι από τις 11 το πρωί και θέλανε να πουν ότι το συμβάν έγινε έξω από το σχολείο», κατήγγειλε η μητέρα του ανήλικου παιδιού.

«Υπάρχει ιστορικό στη ΓΑΔΑ για το περιστατικό που έκαναν τον προκρούστη στο παιδί μου δίπλα στις τουαλέτες», δήλωσε η μητέρα που υποστήριξε ότι τόσα χρόνια μετά και αφού το παιδί άλλαξε σχολικό περιβάλλον, εξακολουθεί και δέχεται απειλές από πρώην συμμαθητές του.

Ωστόσο δεν εξηγήθηκε κάτω από ποιες συνθήκες έσπασε το χέρι του παιδιού. Η Χρύσα Εψίμου, δικηγόρος της οικογένειας, εξιστόρησε τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης η οποία δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα για την οικογένεια του μαθητή.

«Το 2019 βγήκε μία εισαγγελική πρόταση που είχε απαλλάξει στην ουσία τους δασκάλους. Η γυναίκα δεν είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει (τα δικαστήρια), όμως ουδέποτε εξηγήθηκε κάτω από ποιες συνθήκες έσπασε το χέρι του παιδιού», ανέφερε η δικηγόρος.

«Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι από πλευράς διαδικασίας δεν έγιναν όλα σωστά», ανέφερε η κ. Εψίμου για την υπόθεση που ταλαιπωρεί ιατρικά ακόμη το νεαρό παιδί και έχει αφήσει αγιάτρευτες πληγές στον ψυχισμό των μελών της οικογένειας.

Δύο με τρεις αναφορές bullying την ημέρα στην Κρήτη!

Η υπόθεση της αυτοκτονίας του 14χρονου μαθητή στην Αθήνα άνοιξε τα στόματα φωτίζοντας μια τραγική πραγματικότητα: H ανήλικη βία και τα περιστατικά bullying στα σχολεία έχουν αυξηθεί ραγδαία.

Ανήλικοι μαθητές υιοθετούν κακοποιητικές συμπεριφορές προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες στους συμμαθητές τους… Ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, έχουν καταγραφεί 62 δράστες ξυλοδαρμών, ηλικίας μόλις… 8 έως 14 ετών!

Στην πανελλαδική τάση «παρούσα» είναι και η Κρήτη με αρκετά περιστατικά να καταγράφονται στους χώρους των σχολείων. Στο neakriti.gr έφτασε μάλιστα μια επώνυμη αναφορά για περιστατικό ενδοσχολικού bullying σε γυμνάσιο της πόλης του Ηρακλείου. Μητέρα του παιδιού που τα στοιχεία της είναι στην διάθεση των αρχών, εξομολογείται στο neakriti.gr, ότι δύο συμμαθητές από άλλα τμήματα επιτέθηκαν στον γιο της, στην μέση της αυλής κατεβάζοντάς του το παντελόνι σε κοινή θέα και μάλιστα δυο φορές την ώρα του διαλείμματος.

Διαβάστε επίσης:

Στον Πειραιά εντοπίστηκε ο Θύμιος - Μηνυτήρια αναφορά από το Silver Alert